Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Kanal Kanal ABD Yeni Sezon Dizileri- 1 - ABC
8) American Crime

Dönem: Sezon Ortası

Suç draması üzerine bir dizi olacak. Dizinin yaratıcısı son Oscar ödüllerinde 12 Years a Slave için yazdığı senaryoyla ödül kazanan John Ridley.
 
Konusu: Bütün haber kanalları Kaliforniya’nın Modesto bölgesinde yaşayan bir çiftin başına gelenlere yoğunlaşmış durumda. Matt Skokie öldürülmüş, karısı Lily ise tecavüze uğramanın yanında bilinçsiz bir halde, hayata zor tutunur bir durumdadır. Aileler Lily için bir mucize olmasını beklerken olaydan sorumlu dört kişiyse tutuklanmak üzere.

İşte yaşanan bu vahşet, toplum içinde bir çeşit şok dalgası yaratır ve işin içine ırkçılık konusu ve bağlantılı suçlamalar da dahil olur; toplumdaki tansiyon ile gerilim de gittikçe artar. Dizide olayla ilgili kişilerin değişen hayatları ve dava aşaması işlenecek. Öldürülen Matt karakterinin boşanmış anne ve babasını Timothy Hutton ve Felicity Hoffman canlandırıyorlar.

Kişisel Yorum: Irkçılık değinilmesi kolay bir tema zaten değil ama konu Amerika olunca işler biraz daha hassas oluyor. Dizi için de cesur olunacağı söyleniyor ve bu durumda ortaya fazla tepki çekebilecek bir dizi de çıkabilir. Gerçi senarist işinin ehli birisi. Dizinin kadrosu da iyi gibi görünüyor.

Bir de şu var ki ABC portföyünde genellikle ‘yumuşak yapılı’ dizileri bulunduran bir kanal.American Crimes ise haliyle bu tanımlamaya uymuyor ve sezon ortası bir vakitte izleyiciyi zorlayabilir. Zira mesela ben o vakitlerde yapıca daha ağır bir dizi izlemek istesem kablolu kanalların daha kaliteli dizilerine kayabilirim.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Aytaç Kara
29/07/2014 12:40
YORUMLAR




DİĞER HABERLER