Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
İşte karşınızda AHS: HOTEL!

*Konu:

Hikayemiz, Los Angeles’ta bir dizi vahşi cinayeti soruşturan John Lowe (Wes Bentley) adlı dedektifin, esrarengiz bir ipucu doğrultusunda eşiyle birlikte Otel Cortez’e yerleşmesi ve cinayetleri burada araştırmaya devam etmesi ekseninde şekilleniyor.

Art deco tarzındaki Otel Cortez, 1930’lu yıllarda zengin, karizmatik ve aynı zamanda psikopat bir karakter olan James March (Evan Peters) tarafından kurulmuş. Aslında başlıbaşına kendisi de bir karakter olan otel, James March’ın ölümcül fantezilerini gerçekleştirdiği, çıkışı olmayan ve labirentvari mekanların yanı sıra gizli odalara da ev sahipliği yapıyor.

Kapılar açılıyor!

Bu sezon iki katil bizleri dehşete düşürecek. Bunlardan ilki, İncil’deki öğretilerden ilham alarak cinayetlerini gerçekleştiren ‘On Emir Katili’. Diğeri ise bana “Yok artık!” dedirten, cinayetlerini  matkap uçlu yapay bir penisle işleyen ‘Bağımlılık İblisi’. Murder House’daki ‘Lastik Adam’ ve Asylum’un ‘Kanlı Surat’ı tarzında psikopatlar olacak bu ikisi. Yalnız hakikaten şu yazarların kafası çok değişik çalışıyor. Hadi ‘On Emir’ cinayetleri, Se7en filmindeki cinayetlerin ‘modus operandi’sini andırıyor; öbürü nereden aklınıza geldi?  

 Bu sezonun iki seri katilinden biri: ‘Bağımlılık İblisi’

Her sezonun geleneği olan Cadılar Bayramı bölümlerinde ise (bu sezonki bölümün adı, iki kısımdan oluşan Devil’s Night) otelimizdeki bir akşam yemeği, tüm zamanların en meşhur seri katillerinden Aileen Wuornos ve John Wayne Gacy’i ağırlayacak. Bunlara ek olarak aktör John Lowe da yemeğin konuklarından olacak. Cadılar Bayramı’nın ilk kısmı, yukarıda bahsettiğim olaylar çerçevesinde vuku bulurken, ikinci kısımda Cadılar Bayramı çocuklarından kurtulmak için otele gelen burnu havada bir çift arz-ı endam edecek. Glee dizisiyle tanınan Darren Criss, sevgilisiyle otele giriş yapan Hippi Justin’i canlandıracak. Bu çift, “gözünün üstünde kaşın var” misali, ona buna bahane bularak oteli yöneten Iris’e kök söktürecek ve Iris de elbette bu durumdan hiç hoşnut olmayacak. Açıkçası oldukça iştah açıcı bir Cadılar Bayramı bölümü gibi görünüyor. Açılış bölümü haricinde bu bölümleri de Ryan Murphy yönetecek. Konu hakkında “Senaryoya bayıldım ve yazımını bitirdiğimizde, bu bölümlerin yönetmenliğini kimseye veremeyeceğimi söyledim,” diyor. AHS’nin gerçek hayattan kişileri öyküye dahil etme geleneği sürüyor. Gerek Aileen Wuornos, gerekse ‘Katil Palyaço’ lakaplı John Wayne Gacy son derece ilginç ve psikopat kişilikler.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Mert Eşiyok
24/09/2015 13:08
YORUMLAR




DİĞER HABERLER