Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
İşte karşınızda AHS: HOTEL!

Los Angeles’ta bulunan, olayın eksik olmadığı ‘Cecile Otel’.

* Yapım Süreci ve Esin Kaynakları:

‘Otel’ temasının ortaya çıkmasında gerçekten ilginç detaylar ve esin kaynakları var. İlham kaynağı, eski otel konulu filmlerin yanı sıra Los Angeles merkezinde bulunan ve kötü olayların yaşanmasıyla meşhur bazı oteller. Özellikle ‘The Cecil’ adlı otel, bu konuda başı çekiyor. Los Angeles merkezinde bulunan bu otelde kalan 21 yaşındaki Kanadalı öğrenci

Elisa Lam, 19 Şubat 2013’te ölü bulunuyor. Ölümünden önce otelin asansöründe tuhaf davranışlar sergileyen Lam’in asansör videolarını izleyen Ryan Murphy, sezonun konsept sürecinde bu olaydan da etkilenmiş. Ayrıca ilk sezondan beri üzerine eğilmediğini belirttiği kendi korkuları ve fobilerini de bu yıl hikayeye dahil edecekmiş.

Elisa Lam’in ölmeden önce asansör kamerasına yansıyan son görüntüleri.

Hotel’in, önceki sezonlara göre nasıl bir yerde durduğu konusunda ise Murphy “Daha karanlık, daha kanlı ve ürpertici,” diyor. Hatta Asylum’dan bile daha rahatsız edici olacağının ipucunu veriyor. Otel atmosferinin tekinsizliği konusunda ise “Bir otelde kaldığınızda, kontrolünüzün ötesinde olan bazı şeyler vardır. Örneğin, oda anahtarınız başkalarında mevcuttur ve odanıza girebilirler. Tamamıyla güvende değilsinizdir. Bu da insana rahatsızlık veren bir fikir,” diyerek gerçekten güzel bir noktaya temas ediyor.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Mert Eşiyok
24/09/2015 13:08
YORUMLAR




DİĞER HABERLER