Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Originals’ta Sembolizme Giriş: 101

Sonuncu ama en önemlisi Klaus.

Klaus’un beden dilinden Marcel’i anlatırken zaten bahsetmiştik. Klaus dizleri, elleri ile Marcel’in tamamen zıttı. Onun vücut dili tamamen “açık”.O ayrıca tamamen aydınlıkta ki bu oldukça ironik çünkü Klaus oldukça karanlık bir karakter...

Cami’nin pozisyonunda ellerin sembolizmini öğrenmiştik. Şimdi de Klaus’un yalnızca sol elinin görünür olduğunu fark ettiniz mi? Onun sağ eli gizli. Bu da Klaus’un kızını kaybettikten sonra tüm merhamet, mantık ve bağışlama güdülerini kaybedeceğinin göstergesi. Ancak onun sol eli tamamen açıkta. Ayrıca sol el Asya kültüründe yin enerjiyi temsil eder. Yin, Ying ve Yang sembolünde karanlık olanı (yine çok ironik. Klaus tamamen aydınlıkta ama onun karakteri tamamen karanlık.) “ay”ı (ki bunun anlamı Klaus’un ikinci sezonda daha çok kurt özelliklerini göreceğiz demek) ve “ölüm”ü temsil eder. Tüm bu semboller zaten Klaus ile tanıştığımızdan beri bildiğimiz şeyler. O, en başından beri gittiği yere (kardeşleri hariç) ölümü getiren kişi ve kurt yönü ile de ayın bir temsilcisi.

Yine ayrıca Çin sembolizminde kaplanı sembolize eder. Kaplan ise ağırbaşlılık,vahşilik, katılık ve cesurluğun simgesidir.Kesinlikle söylemeliyim ki tüm bunlar Klaus’un karakter özellikleri. Öyle ya da böyle o kesinlikle tam bir “kaplan”.

Evet, Klaus’u da bitirdiğimize göre şimdi karakterlerin çevrelerindeki objelerin anlamlarına geçebiliriz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Ezgi Güneyli
01/10/2014 10:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER