Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Originals’ta Sembolizme Giriş: 101

Cami’nin vücut dili çok çok önemli. O tamı tamına Klaus ve Elijah’ın ortasında duruyor. Cami Klaus’un arkadaşı ama 2. Sezon videolarında onun Elijah ile de en az 2 tane sahnesinin olduğunu gördük. Şimdi onun yüzünün Klaus’a dönük olduğunun farkına varırken, bedeninin de tamamen Elijah’a dönük olduğuna dikkat edelim. Sağ elinin Elijah’ın sandalyesinin arkasını tuttuğunu görebiliriz. Cami, Elijah’a doğru yönelmiş olsa da Klaus’a da bir bakış atmıyor değil. Bu Cami ve Elijah arasında romantik bir ilişkinin kurulmaya başladığının işareti olabilir.Bence burada Cami’nin durumunu belirleyen en önemli şeyin elleri olduğunu düşünüyorum. Eller oldukça semboliktir ve Cami’nin elleri ilk bakışta bize oldukça şey söylüyor.

Onun sağ eli Elijah’ın sandalyesinde ve görünürken, sol eli Klaus’un sandalyesinde ve gizlenmiş. Sağ el kararlılık, merhamet, mantık, bağışlama ve bilinci temsil ederken sol el tam tersi dirençsizlik,adalet, duygular,affedici olmama ve bilinçsizliği temsil eder. Sağ elin Elijah’ın sandalyesinde olması The Originals evrenine bakarsak çok büyük bir uyum içerisinde. Çünkü Elijah akıl ve kararlılığın ustası. Klaus’un duyguları ile hareket etmesi ve öfkesini dışa kolaylıkla vurması da onun neden sol tarafta olduğunun kanıtı gibi.Cami’nin sol eli onun Klaus ile farkında olmadan kurduğu bağın habercisi.( buradaki bağ onların arkadaşlığı.Her ne kadar Klaus çoğunda onu zorlamış olsa da). Sağ eli ise bilinçli bir şekilde Elijah’ın arkasında çünkü Marcel’i takıma geri getirme konusunda Elijah’tan yardım alacak.

Cami’nin ellerinin pozisyonu ayrıca “verici olma” ve “alıcı olmanın” göstergesi. Onun sol eli (verici olma) Klaus’un tarafında. Bunun anlamı Cami’nin Klaus’a tavsiye verme, destek verme ve her ne kadar Klaus duymak istemese bile gerçekleri vermesini temsil ederken, Sağ eli (alıcı olma) Elijah’ın üstünde ve bu da Elijah’tan destek ve tavsiye almasını temsil ediyor.Elijah ve Cami arasında pek fazla sahne göremedik ama eğer kesilmiş sahneler videolarını izlerseniz pilot bölümünden güzel bir sahnelerinin kesildiğini görürsünüz. Bu yüzden benim 2. Sezon beklentilerimden bir tanesi de Cami ve Elijah yakınlaşması. Çünkü Cami’nin mantıklı tarafı Elijah ile karşılık bulurken, Klaus’a yaptığı hiçbir şey geri dönüş almıyor. (Tamam tamam, biraz da onların olmasını istemiyorum diyebiliriz.)

Şimdi Cami’nin sol elinin neden saklı olduğunu biraz inceleyelim. Ellerin sembolizmi ile ilgili bulduğum bir makalede şunlar yazıyordu:

“Keltçe sembolizmde eller güç, hakimiyet ve otorite arasında bağ kurar. Bu bağı Kral Nauda’nın sağ elini bir savaşta kaybetmesinden sonra krallığının yıkılmasından çıkarttım. Bu çok önemli. Elsiz bir kral, uyumsuz ve dengesiz olarak düşünülür. Ayrıca Krallar aynı zamanda hakim olarak bilinirler. İyi ve doğru yargılama iki elle temsil edilir.”

Şimdi bunu göze alırsak eğer, Cami bazen belki bizim “asil Elijah”ımızdan bile daha mantıklı davranıyor çünkü Elijah merhamet ve yargılama arasındaki dengeyi bazen tutturamıyor.Bu yüzden Cami’nin elleri belki de iki kardeşin uzlaştıran bir el olacak.Ancak Cami’nin sol eli gizli ve bu onun da arada dengeyi kaçırabileceğinin habercisi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Ezgi Güneyli
01/10/2014 10:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER