Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Originals’ta Sembolizme Giriş: 101

Hayley’in pozisyonu posterdeki en önemli sembol. O bir kurt postunun üstünde uzanıyor.Bu onun kurt tüylerinden kurtulup nasıl bir Hybrid’e dönüştüğünün sembolü. Hayley uzun zamandır kurt değil ama bundan tamamen de kurtulmadı.( bu yüzden o hala kurt postunun üstünde uzanıyor ve ona dokunuyor. Her neyse o beğense de beğenmese de o artık yalnızca kurt değil.)

Ayrıca, Hayley oturmayıp uzanan ve vücudunun tamamı görünen tek karakter. Bunun anlamı mecazen saklayacak hiçbir şeyi olmadığını gösteriyor. Eğer 2. Sezondan videolar izlediyseniz. Hayley ve Elijah’ın banyoda bir sahnesinin olduğunu fark edersiniz. Hayley bu sahnede Elijah’ın karşısında tamamen çıplak ve Elijah’a intikamdan başka bir şey istemediğini söylüyor.Hem fiziksel hem de duygusal olarak saklayacak bir şeyi olmayan Hayley’in pozisyonu onun intikam duyguları ile yanıp tutuştuğu ve bunu saklamadığını bize üstüne basa basa anlatıyor.
Üstelik onun başı da aydınlığa doğru ancak bedeni hala karanlıkta.Elijah ve Hayley karanlık ve aydınlığın içindeki iki karakter. Bu sezon Hayley’in karanlık tarafını göreceğimizi biliyoruz ve onun pozisyonu da bize bunu kanıtlıyor. Ayrıca onun yarı kurt yarı vampir olmasının da göstergesi. Güneş ve ay, karanlık ve aydınlık!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Ezgi Güneyli
01/10/2014 10:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER