Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Originals’ta Sembolizme Giriş: 101

Bu kurt açıkça yeni sezonda diziye gelecek olan bir karakteri (Klaus’un babası ya da Hayley’in kayıp bir akrabası) temsil ediyor. Biz zaten dizinin Klaus’un kurt tarafını açıklayacağını biliyoruz. Belki de bu onun bir işareti olabilir. Siyah kurt en az diğer karakterler kadar odak noktasında ve neredeyse Marcel’i geri planda bırakıyor.

Kurt, tıpkı diğer karakterler gibi tam olarak kameraya bakıyor. Bazı mitolojilerde gözler, kehanet anlamını taşır. Yani belki kurt (tıpkı kedi ve kuzgun gibi) bir başka kehanetin habercisi olabilir. İskandinav mitolojisinde, Tanrı Odin savaş meydanında kurt sürüyordu (yine kuzgunun habercisi olduğu savaş). Asya Mitolojisinde kurtlar gökyüzü aleminin koruyucularıdır. (Kediden hatırladık mı? Öbür dünya!) Bazı rüya tabirleri kitaplarında rüyada siyah kurt görmenin anlamı ise şöyle;

“Rüyada siyah bir kurt görmek aslına bakarsanız oldukça kötü bir kehanetin habercisidir. Siyah kurt ölüm ve kötü sonu temsil eder. Siyah kurtlar tehlikeli olsalar da olmasalar da biz onları tehlikenin habercisi olarak tanımlarız.”

Yine ölümün habercisi anlamı taşıyan bir simge. Ben bu kurtun yeni bir karakteri temsil etmesini çok isterim ama sanırım o zaman gelene kadar bunu asla bilemeyeceğiz. Ben kesinlikle bunu kurtları daha çok tanıyacağımıza yoruyorum ama aynı zamanda kedi ve kuzgun kadar da bir kehanetin habercisi olduğunu düşünüyorum.

Evet, uzun uzun ikinci sezon posterinden bizi nelerin beklediğine dair çıkarımlarda bulunduk. Peki siz ne düşünüyorsunuz? 2. Sezon için heyecanlandınız mı?

Orijinal metne buradan ulaşabilirsiniz.
Yazı, yazarın izni alınarak Türkçeleştirilmiştir.

Not: Kullanılan fotoğraflar orijinal metinden alınmıştır. 

 

 

 

 

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Ezgi Güneyli
01/10/2014 10:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER