Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Originals’ta Sembolizme Giriş: 101

Klaus’un sandalyesindeki kuzgun:

Kuzgunlar genelde ölümle ilgili olarak tarif edilir. Ancak bazı mitolojilerde kuzgun oldukça pozitif bir simgedir. Kuzgunların ölümle ilişkileri doğadan gelir. Onlar leş yiyicilerdir ve nerede bir hayvan ölüsü varsa orada kuzgunları görebilirsiniz.Açıkcası bu biraz ürkütücü ama kuzgunlar özellikle kelt kültüründe oldukça ilginç anlamlandırılır. Kelt sembolizminde kuzgunlar savaş ve Kelt tanrıçası olan Morrigan ile anılır. Başkalarının ne düşündüğünü önemsemeden kendi kişilikleri doğrultusunda hareket ederler ve düşünün bakalım hangi Mikaelson bu özelliğe sahip? Tabii ki Klaus.

Kuzgunlar ayrıca zekaları ve kahinlere hizmet ettikleri efsanelerine neden olan konuşma yetenekleri ile de bilinirler. Onların işleri haberci olmak ve birçok kültürde güçlü ve büyük sırları müjdelerler. Bu karakteristik özellikler tarafından geliştirilen kehanetler Klaus açısından oldukça dikkate değer. Öncelikle, O bir “savaş”ın içinde (New Orleans’a geldiğinden beri ancak özellikle Hope’u Rebekah ile yolladığından beri). Kuzgunlar onun için birer işaret.

Mikael ve Esther ikisi de yeniden hayata döndüler ve gözlerini Klaus’a diktiler. (Tabii Elijah, Rebekah ve özellikle Hope’a da).

Kehanetlere göre : Esther cadılara Hope’u öldürmelerini söyledi.

Bir diğer örnek, Sabine bebeğin kız olacağını “gördü”.

O ayrıca bebeğin cadıların sonunu getireceğini de “gördü”.

Ayrıca, Kuzgun Klaus’un sol tarafında duruyor ama yüzü aydınlığa dönük, sanki geleceğin neler getireceğini veya getirdiğini görüyormuş gibi. Bu kuzgun sadece ölümün değil aynı zamanda New Orleans'ı (tabii Klaus’u da) bekleyenler hakkında bir haberci.

Şamdan:

Bu konuyu araştırırken bulduğum bir makalede kırmızı mumların ne anlama geldiğini buldum.

“Kırmızı ateşli, cezbeden şehvetli bir renk ama felaket getiren sonuçları engellemek için de kullanılır. Yani bir uyarı işareti.Savaş, nefret, tehlike… Bazı anlamları:Enerji, güç,tutku,cesaret, hızlı hareket, kanlı ay, titreşim, itici güç, aşk, hayatta kalma,duygular, güç ve öfke.”

Daha fazla anlatmaya gerek var mı? Gerçekler yüzümüze bir tokat gibi vuruldu. Tüm bu tarifler bütün bir resmin ana temasını oluşturuyor. Ve bu şamdan resmin tam ortasında duruyor. Ayrıca beş tane mum var ve bunlar tek tek tüm Mikaelson kardeşleri temsil ediyor olabilir mi? (Finn, Elijah, Klaus, Kol ve Rebekah)

Kedi:

Yine, antik kelt sembolizminde kedi öteki dünya/yer altı dünyasının koruyucusudur. Kedinin Davina’nın tam sağ tarafında olması, Davina’nın öbür dünyayı Mikael’i geri getirerek kontol etmesinden beri oldukça anlam kazanmaya başladı.

İki mumla asılı duran yaban domuzu kafası:

Yaban domuzları savaş ve muharebenin temsilcileridir. Ben kesinlikle iki mumun Esther ve Mikael’i temsil ettiğini ve bir “savaşın” ortasında olduklarına inanıyorum.Ayrıca her bir Mikaelson’u temsil eden 5 mumlu şamdan da bu iki mumum tam ortasında. Yaban domuzları ayrıca koruma, himayenin temsilcisidir.Yaban domuzları ile ilgili bir makalede “ Yaban domuzu eğer koruma anlamına gelmiyorsa hiçbir anlama gelemez. Bu yaratıklar (özellikle anne yaban domuzu) ölene kadar kendileri olan için savaşacak.” Bu bilgi sezon birin sonundanki tema ile çok uyumlu değil mi? Mikaelsonlar Hope’u New Orleans’a geri getirmek ve onu güvende tutmak için ölümüne savaşacaklar. Ayrıca bu yabandomuzu kafası Mikael ve Esther’i temsil eden iki mumun tam ortasında.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Ezgi Güneyli
01/10/2014 10:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER