Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Mevzubahis Sovyetler ise gerisi teferruattır
 
 
KİMLİĞİNİ UNUTUP, BU ADAMLA EVLENECEKSİN!
Jennings’lerin evinde her şey fazlasıyla ‘Amerikan’. Yalnızca dekordan bahsetmiyorum; bu durum 13 yaşındaki Paige ile küçük kardeşi Henry’nin ebeveynleriyle kurduğu ilişki için de geçerli. Tabii onlar, Jennings’lerin gerçek kimliklerinin farkında değil. En azından şimdilik...

Gelelim kahramanlarımıza... Gerçek adı Nadezhda olan Elizabeth Jennings, Stalingrad’da savaşırken ölen bir babanın ve ona asla devletle iş yapmamasını öğütleyen bir annenin kızı. Ancak bu öğüt, onu KGB’den uzak tutmaya yetmiyor. ‘Anavatan’ına büyük bir sevgiyle bağlı olan Elizabeth, zorlu eğitim sürecinde bir üstünün tecavüzüne uğramasına rağmen devletine büyük bir bağlılık duymayı sürdürüyor. Dolayısıyla bir gün üstlerinden biri onu odasına çağırıp “Bugünden itibaren eski adını unutacaksın. Bu adamla evlenip, ABD’de yaşayacaksın,” dediğinde, kararı pek de sorgulamadan kabulleniyor. Elizabeth, ABD’deyken kendisine verilen görevleri de sorgulamıyor. Evde çocuklarına karşı nasıl disiplinliyse, iş konusunda da aynı tavrı geçerli. Çocuklarının Amerikanlaşmış halini görmekse onun psikolojisini olumsuz etkiliyor.

Elizabeth’in evlendiği ajan ise gerçek adı Mischa olan Phillip Jennings. Phillip, eşine göre daha pozitif ve dışa dönük bir karakter. Ajan olmasaydı, belki çok iyi bir aile babası olabilirdi, ancak bu, içinde şiddete dönük ciddi bir potansiyel taşımadığı anlamına gelmiyor. Biraz da ‘delikanlı’ diyebiliriz onun için. Diziyi izlediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Diğer yandan Phillip’in geçmişi hakkında, kırık dökük bir aşk hikayesi dışında yeterli bilgiye sahip değiliz.

Bu arada Elizabeth ile Phillip arasındaki karton evliliğin zamanla gerçek bir duygusal bağa dönüştüğünü söylemek gerek. Ancak bu ilişkiyi bir adım öteye taşımaları kolay değil. Düşünün ki Phillip, neredeyse her gün bilgi sızdırmak için FBI’da sekreterlik yapan ve kendisine deli gibi aşık olan Martha Hanson’la buluşuyor, ‘iş icabı’ da olsa onunla sevişiyor. Elizabeth ise Phillip’in yanı sıra eski aktivist Gregory Thomas’a yıllardır süregelen bir yakınlık duyuyor.
1 2 3 4 5 6 7 8
Artanç Savaş
06/02/2014 10:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER