Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Türk filmleri: Biz de Varız!

KALANDAR SOĞUĞU

Türkiye | DCP, Renkli, 130’ | Türkçe

Yönetmen: Mustafa Kara

Oyuncular: Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara

Bu yıl Türkiye’nin Oscar adayı seçilen film, Karadeniz’in bir dağ köyünde yaşayan yoksul bir ailenin doğa koşullarına ve ekonomik darboğaza karşı mücadelesini konu alıyor. Dağda elektriksiz, derme çatma bir evde hayvanlarıyla birlikte yaşamlarını sürdürmeye çalışan ailenin babası Mehmet borçlarını kapatabilme umuduyla yılmadan dağlarda maden rezervi aramakta fakat bir türlü başarılı olamamaktadır. Dağlardan defalarca eli boş döndükten sonra tek seferde toplu para kazanmayı umduğu yeni bir yol bulur. Kurban Bayramı için satmayı planladıkları boğayı güreştirerek dereceye girip borçlarını kapatacaktır. İnsan, hayvan ve doğa arasındaki amansız mücadeleye ayna tutan film, etkileyici doğa görüntüleri ve anlamlı diyaloglarıyla öne çıkıyor.

Konuklar: Yapımcı Nermin Aytekin 10 Kasım Perşembe saat 19.00, Oyuncu Haydar Şişman 13 Kasım Pazar saat 17.00

 

KOR

Türkiye | DCP, Renkli, 145’ | Türkçe - 2016

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Aslıhan Gürbüz, Caner Cindoruk, Taner Birsel

Kocası Cemal yaşadığı çöküşün ardından, bir iş için gittiği Romanya’da tutuklanınca acilen ameliyat olması gereken hasta çocuğuyla bir başına kalan Emine, elişi aldığı atölyede kocasının eski patronu Ziya ile karşılaşır. Ziya bir zamanlar çok hoşlandığı ama Cemal’i seçip onunla evlenen genç kadının ve çocuğunun durumunu öğrenince kayıtsız kalamaz. Film, umut ve umutsuzluk arasında gidip gelirken belirsizlik ve şüpheyle dolu, üçlü bir ilişkiler sarmalı yaratıyor.

 

KÖTÜ KEDİ ŞERAFETTİN

Türkiye | DCP, Renkli, 84’ | Türkçe - 2016

Yönetmenler: Mehmet Kurtuluş, Ayşe Ünal

Seslendirenler: Uğur Yücel, Demet Evgar, Okan Yalabık, Güven Kıraç, Yekta Kopan, Ayşen Gruda

Bülent Üstün’ün yazıp çizdiği kült çizgi roman karakteri Kötü Kedi Şerafettin ve çetesi uzun yıllar süren bir bekleyişten sonra beyazperdede hayat buluyor. Beyoğlu’nun bitirim kedisi Şerafettin, Martı Rıfkı ve Fare Rıza akşamki mangal için hazırlıklara başlar. Ancak işler pek de yolunda gitmeyecektir. Şero’nun babası onu evden atar, göz koyduğu manitayı yanlışlıkla öldürür, her ne kadar kabullenemese de baba olduğunu öğrenir ve çeşitli düşmanlar tarafından saldırıya uğrar. Taksim ve Cihangir çevresinin başarılı bir şekilde modellendiği, Uğur Yücel, Ayşen Gruda, Demet Evgar gibi bir çok usta oyuncunun seslendirmesiyle hayat bulan eğlenceli, hareketli, deli dolu bir animasyon.

Konuklar: Yönetmen Ayşe Ünal, yönetmen Mehmet Kurtuluş 20 Kasım Pazar saat 17.00

1 2 3 4
Ekranella
01/11/2016 09:56
YORUMLAR




DİĞER HABERLER