Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Türk filmleri: Biz de Varız!

Rauf

İstanbul Modern Sinema’da Biz de Varız! programı başlıyor. Türk Tuborg A. Ş.’nin katkılarıyla 10-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek programda geçtiğimiz yıl adından söz ettiren, festivallerden ödüllerle dönen ama vizyonda yeterince yer bulamamış filmler yer alıyor.

Programda 2016’da çeşitli festivallerden ödüllerle dönen Toz Bezi, Ana Yurdu, Kasap Havası gibi filmlerin yanında bu yıl Yabancı Dilde Oscar adayı olarak Türkiye’yi temsil edecek olan Kalandar Soğuğu, Seren Yüce’nin uzun zamandır beklenen ikinci filmi Rüzgarda Salınan Nilüfer, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim gibi usta yönetmenlerin son yapımları, bu yıl Türkiye’den Cannes’a giden tek film olan Albüm, Adana ve Antalya Film festivalinden ödüllerle dönen Babamın Kanatları, Bülent Üstün’ün çizgi romanından animasyon uyarlaması Kötü Kedi Şerafettin, Can Evrenol’un özellikle yurtdışında büyük ilgi gören korku filmi Baskın ve dünya prömiyerlerini Berlin Film Festivali’nin Generation bölümünde yapan Mavi Bisiklet ve Rauf yer alıyor.

Yönetmen ve oyuncularla buluşma

Sinemaseverler gösterim sonrası yönetmen ve oyuncularla bir araya gelerek, izleyicilerin sorularını da yanıtlayacak. Sinemaseverlerle buluşacak olan yönetmen ve oyuncular arasında Derviş Zaim, Ahu Öztürk, Seren Yüce, , Songül Öden, Çiğdem Sezgin, Şenay Gürler, Atılay Uluışık, Esra Bezen Bilgin, Mehmet Kurtuluş, Ayşe Ünal yer alıyor.

 

BİZ DE VARIZ! PROGRAM

10-24 Kasım 2016

ALBÜM

Türkiye | DCP, Renkli, 103’ | Türkçe - 2016

Yönetmen: Mehmet Can Mertoğlu

Oyuncular: Şebnem Bozoklu, Murat Kılıç, Mustafa Ragıp Adıgüzel

Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nin Eleştirmenlerin Haftası bölümünde yapan ve festivale bu yıl Türkiye’den giden tek film olan Albüm, evlat edindiğini gizlemeye çalışan bir çiftin hikâyesini anlatıyor. On yıllık evliliklerini bir çocuk ile “tamamlamayı” arzu eden, ancak çocuk sahibi olamayan Bahar ve Cüneyt çifti evlat edinmeye karar verirler. Fakat bebeğin evlatlık olduğunu çevrelerine belli etmemek için Bahar’ın hamileliği ve bebeğin doğumuna dair sahte bir fotoğraf albümü hazırlamaya girişirler. Bürokratik becerisizlikler, sınıf çatışmaları ve mahalle baskısı gibi konulara mizahi bir dille yaklaşan, alışılmışın dışında kamera kullanımıyla da dikkat çeken bir sosyal hiciv.

Konuklar: Yapımcı Eytan İpeker, 20 Kasım Pazar saat 15.00

 

ANA YURDU

Türkiye | DCP, Renkli, 94’ | Türkçe - 2015

Yönetmen: Senem Tüzen

Oyuncular: Esra Bezen Bilgin, Nihan Koldaş, Semih Aydın

Senem Tüzen’in 22. Uluslararası Adana Film Festivali’nde En İyi Senaryo ve en iyi Kadın Oyuncu ödüllerini alan bu ilk uzun metrajlı filminde, annesine duyduğu sevgi ve nefret arasında kalmış bir kadının portesini izliyoruz. Kısa süre önce boşanmış şehirli bir kadın olan Nesrin hem kafa dinlemek hem de roman yazma hayalini gerçekleştirmek için kısa bir süre önce ölen anneannesinin köy evine gider. Ne var ki, aniden çıkagelen annesi ne kafa dinlemesine ne de kitabını yazmasına imkân tanıyacaktır. Farklı nesillerden gelen iki kadın arasındaki çatışma Nesrinin hayallerinin kabusa dönüşmesine sebep olur.

Konuklar: Oyuncu Esra Bezen Bilgin 17 Kasım Perşembe saat 15.00

 

BABAMIN KANATLARI

Türkiye | DCP, Renkli, 101’ | Türkçe

Yönetmen: Kıvanç Sezer

Oyuncular: Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip, Tansel Öngel

23. Uluslararası Adana Film Festivali ve 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nden En İyi Erkek Oyuncu dahil birçok ödülle dönen film, İstanbul’un inşaat çılgınlığı ve iş güvenliği üzerine düşündüren bir yapım. Toplu konut inşaatında işçi olarak çalışan İbrahim, kansere yakalandığını öğrenmesinin ardından çok değer verdiği ailesine geride bırakacakları konusunda endişeye kapılır. Şartların giderek zorlaştığı şantiyede çalışma arkadaşlarından birinin hayatını kaybetmesi ardından meydana gelen hukuk dışı gelişmeler, İbrahim’in aklında endişelerini farklı yollarla dindirmek için fikirler uyandıracaktır.

Konuklar: Yapımcı Soner Alper 24 Kasım Perşembe saat 19:00

 

BASKIN: KARABASAN (BASKIN)

Türkiye | DCP, Renkli, 97’ | Türkçe - 2015

Yönetmen:  Can Evrenol

Oyuncular: Görkem Kasal, Ergun Kuyucu, Muharrem Bayrak

Baskın, beş polisin gece devriyesi sırasında gelen bir yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri terk edilmiş tarihi bir Osmanlı karakolunda başlarına gelenleri konu eden bir gerilim filmi. Dünya prömiyerini 2015 yılında Toronto Film Festivali’nin “Midnight Madness” seçkisi kapsamında gerçekleştiren film, Can Evrenol’un aynı adlı ödüllü kısa filminden uyarlandı. Baskın, daha önce görmeye alışık olmadığımız üslubuyla, izleyiciyi tam anlamıyla hayal gücü ile baş başa bırakan son yılların başarılı gerilim filmlerinden.

Konuklar: Yapımcı Müge Büyüktalaş 19 Kasım Cumartesi saat 17.00

1 2 3 4
Ekranella
01/11/2016 09:56
YORUMLAR




DİĞER HABERLER