Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Türk filmleri: Biz de Varız!

MAVİ BİSİKLET

Türkiye | DCP, Renkli, 94’ | Türkçe - 2016

Yönetmen: Ümit Köreken

Oyuncular: Selim Kaya, Eray Kılınçarslan, Katya Shenkova, Fatih Koca

Dünya Prömiyerini Berlin’de “Generation” bölümünde yapan Mavi Bisiklet yönetmen Ümit Köreken’in ilk uzun metrajı. Film, bir çocuğun, büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere kendince çözüm arayışını naif bir anlatımla beyazperdeye taşıyor. Annesi ve kızkardeşi ile yaşayan, okuldan arta kalan vakitlerini çalışarak geçirip tüm kazancını annesine veren Ali, platonik aşkı Elif’in uğradığı bir haksızlığa karşı, arkadaşı Yusuf’un da yardımıyla, kendi yöntemleriyle mücadele etmeye kararlıdır. Demokrasi, adalet ve eşitlik gibi evrensel konuları bu mücadele üzerinden ele alan dokunaklı bu dram, 53. Antalya Film Festivali Ulusal Yarışmada En iyi Film, En İyi Yönetmen ve Senarist ödüllerine layık görüldü.

Konuklar: Yönetmen Ümit Köreken, Senarist ve yapımcı Nursen Köreken 13 Kasım Pazar saat 15.00 ve 17 Kasım Perşembe saat 13.00

 

RAUF

Türkiye | DCP, Renkli, 93’ | Türkçe - 2016

Yönetmenler: Barış Kaya, Soner Caner

Oyuncular: Alen Hüseyin Gürsoy, Yavuz Gürbüz, Şeyda Sözüer

Doğu Anadolu’nun küçük bir köyünde, süregelen görünmez bir savaşın gölgesinde yaşayan küçük Rauf’un naif hikayesi. Okulu bırakıp marangozhanede çıraklığa başlayan Rauf, ustasının 20 yaşlarındaki kızına aşık olur. Onu mutlu etmek için pembe rengiyle tanışmanın peşine düşerken kendini hayatın karanlık tarafı ile karşı karşıya bulur. Yönetmenlerin ilk uzun metrajı olan bu sıcak film, Berlin Film Festivali’nde Generation bölümünde Kristal Ayı için yarışmanın yanı sıra 53. Antalya Film Festivali’nde de En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini aldı.

Konuklar: Yönetmen Barış Kaya 17 Kasım Perşembe saat 17.00

 

RÜYA

Türkiye | DCP, Renkli, 93’ | Türkçe - 2016

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşat Bozyiğit, Gizem Akman

Sine, günümüz mimarlık sektörünün bulunduğu durumdan hoşlanmayan genç bir mimardır. Bir arkadaşının ricası üzerine, yedi uyuyanlar menkıbesinden esinlenerek farklı bir cami modeli tasarlar. Ancak proje, yaşanan birçok problem yüzünden yarım kalır. Sine yaşadığı stres yüzünden geçirdiği uykusuz geceler sonucunda bir uyku hastalıkları merkezinde tedavi olmayı kabul eder. Tedavi sırasında gördüğü bir rüyada, yedi uyuyanlar mitinin içindedir ve olaylara şahit olmaktadır. Rüyadan uyandığında ise kendini fiziksel ve ruhsal olarak değişmiş bulur ve yaşadığı sorunlarla farklı bir bakış açısıyla mücadele etmeye başlar. Derviş Zaim’in geleneksel sanatlara yeniden göz kırptığı filmi, aynı zamanda doğa üzerine çektiği filmler dizisine de katılıyor.

Konuklar: Yönetmen Derviş Zaim, oyuncu Gizem Erdem, Oyuncu Murat Kılıç, oyuncu Ayşe Lebriz ve oyuncu Atılay Uluışık 19 Kasım Cumartesi saat 13:00

 

RÜZGARDA SALINAN NİLÜFER

Türkiye | DCP, Renkli, 106’ | Türkçe- 2015

Yönetmen: Seren Yüce

Oyuncular: Tolga Tekin, Songül Öden, Tülay Günal, Eraslan Sağlam, Esme Madra

İstanbul’un zengin semtlerinden birinde yaşayan Handan, Korhan ve ergen kızları sıradan bir hayat sürmektedirler. Konforlu yaşamları içinde mutluymuş gibi görünseler de aslında her bir birey kendi içine kapanmış ve yalnızlaşmıştır. Ancak filmde bu duruma eleştirel bir bakış yerine oldukça tarafsız bir yaklaşım sergilenmektedir. Handan hayatındaki boşluğu sürekli yeni uğraşlar bulmaya çalışarak doldurmakta ve destek beklediği kocasının ilgisizliğine olan öfkesini de para harcayarak dışa vurmaktadır. Ailece görüştükleri arkadaşlarıyla bile kendilerini içten içe kıyaslamaktadırlar. Handan son olarak arkadaşı Şermin’e özenerek yazarlığa soyunur. Özentisi git gide kıskançlığa dönüştükçe aileler arasındaki zaten hassas olan dengeler bozulmaya başlar.

Konuklar: Yönetmen Seren Yüce, oyuncu Songül Öden ve oyuncu Tolga Tekin 19 Kasım Cumartesi saat 15:00

1 2 3 4
Ekranella
01/11/2016 09:56
YORUMLAR




DİĞER HABERLER