Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Türk filmleri: Biz de Varız!

 

KASAP HAVASI

Türkiye | DCP, Renkli, 103’ | Türkçe - 2015

Yönetmen: Çiğdem Sezgin

Oyuncular: İnanç Konukçu, Şenay Gürler, Hakan Karahan

Çiğdem Sezgin'in yazıp yönettiği, ilk uzun metrajlı filmi, taksi söförü Ahmet ile terzi Leyla’nın aşklarını konu alıyor. Aile baskısı ve geçmişin karanlık bulutlarının gölge düşürdüğü bir aşk... Geçmişiyle hesaplaşması henüz bitmemiş, anne dırdırından bıkmış Leyla ile ailesi tarafından ısrarla istemediği bir kızla evlendirilmeye çalışan Ahmet’in ilişkisi tek gecelik bir ilişki olarak başlasa da sonunda aileleriyle tüm bağlarını koparmak pahasına birbirleriyle evlenme kararı almaya kadar gider. Ancak Leyla’nın yıllar önceki erkek arkadaşı ansızın çıkagelince, ilişkilerindeki dengeler alt üst olur.

Konuklar: Yönetmen Çiğdem Sezgin 12 Kasım Cumartesi saat 15.00, oyuncu Şenay Gürler 24 Kasım Perşembe saat 17.00

 

SON KUŞLAR

Türkiye | DCP, Renkli, 90’ | Türkçe - 2016

Yönetmen: Bedir Afşin

Oyuncular: Şahverdi Ali Eren, Fatma Öney, Senar Sağdıç

Şehir hayatının keşmekeşinden bunalan esnaf Bekir biraz rahatlamak için memleketine gider. Kafasını dağıtmak için tek yapmak istediği avlanmaktır, ancak henüz av mevsimi değildir. Köylülerin bunun uğursuzluk getireceğine dair tüm uyarılarına rağmen, ormanın yolunu tutar. Köylüler Bekir geldiğinden beri yaşanan tüm olumsuzluklardan onu sorumlu tutmaya başlayacaktır. Şehirli - köylü çatışmasını ve aralarında gitgide büyüyen uçurumu, doğaya duyulan saygıya karşılık keyfi vurdumduymazlıkların istenmeyen sonuçlarını gözler önüne seren film, 35. İKSV İstanbul Film Festivali kapsamında Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü için yarışmıştı.

Konuklar: Yönetmen Bedir Afşin, yapımcı Bünyamin Duranoğlu, oyuncu Şahverdi Ali Eren, oyuncu Fatih Sönmez, oyuncu Turgay Atalay ve oyuncu Nursel Çeliktürk 10 Kasım Perşembe saat 15.00

 

TOZ BEZİ

Türkiye | DCP, Renkli, 98’ | Türkçe - 2015

Yönetmen: Ahu Öztürk

Oyuncular: Nazan Kesal, Asiye Dinçsoy, Mehmet Özgür, Serra Yılmaz

35. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Film ödülünü alan Toz Bezi, İstanbul'un farklı kutupları arasında hayatı anlamaya çalışıp kendilerine yeni yollar çizmeye çalışan iki kadının hikayesini konu alıyor. Nesrin ve Hatun şehrin yoksulluğu ve zenginliği arasında gelip giderken, hayatı anlamaya ve kendileri için daha iyi birer çıkış yolu bulmaya çalışmaktadır. Hatun temizliğe gittiği mahallede bir ev almak için para biriktirirken, Nesrin önce onu terk eden kocasının yokluğuyla ve kendi yalnızlığıyla yüzleşir, ardından da 5 yaşındaki kızıyla hayata tutunmaya çalışır. İki kadının yolları birbirine benzemese de, yoldaşlıkları çok değerlidir. Hayata tutunma çabası, kadınlık, annelik, temizlik ve yoksulluk üzerine güçlü bir dram.

Konuklar: Yönetmen Ahu Öztürk 10 Kasım Perşembe saat 13.00

1 2 3 4
Ekranella
01/11/2016 09:56
YORUMLAR




DİĞER HABERLER