Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
EKRANELLA 2013 YABANCI DİZİ ÖDÜLLERİ
 
AYTAÇ KARA'NIN SEÇTİKLERİ



En Ağlayan Surat: Carrie Mathison (Homeland)

Her drama bazlı dizide karakterlerin başına milyon türden faklı şey geliyor da hiçbiri insanaHomeland’in Carrie Mathison’ı kadar “Yeter ağlama artık, içim soldu senin yüzünden.” dedirtmiyor işte insana. Claire Danes’in paradilere de konu olan o suratına da ayrı bir ödül vermeleri lazım.


En Ölümsüz Dizi: The Killing
 


Siz hiç iki kere resmi olarak iptal olup da geri dönen dizi gördünüz mü? Rossie Larsen davasını ilk sezon sonunda bitirmemesinin ceremesini ikinci sezon sonunda ilk iptalle çeken dizi, 3. sezonda bu sefer tek sezonda finalini yapsa da yine karmaşık yorumlar aldı ve ikinci kez oldu. Ama yılmadı, altı bölümlük sezon için AMC’de olmasa da Netflix’te karşımıza çıkacak.


En Asil Dizi: Downton Abbey
 


The Tudors ya da The White Queen gibi direkt olarak kraliyet dizilerinde bile görmediğimiz ayrıntılara sahip Downton Abbey’deki asalet inkar edilemez. Masa hazırlarken sırası bile önemli olacak şekilde yumurta kaşığı, greyfurt kaşığı, kavun kaşığı diye kaşıkları saymaları bir yana, koca evdeki her odanın istisnasız özel bir adının olmasına kadar varan detaylardan dolayı diz, insanın bünyesinde yayında yokken asalet eksikliği yaratıyor.


En Akla Zarar Gençlik Dizisi: Pretty Little Liars
 


3.5 sezonda izleyenlerini yeri geldiğinde geren, yeri geldiğinde üç buçuk attıran, bazen de “Kim bu mesajları atan ve kızların hayatını cehenneme çevirmeye çalışan ‘A’?” diye meraktan kudurtanPLL, sahip olduğu zeka kokan detaylarıyla insanların aklına zarar bir dizi konumunda. Tavsiye de edilir.


En uzanamayan dizi: Ravenswood
 


Pretty Little Liars gibi sosyal medya kraliçesi bir dizinin kuyruğundan böyle bir şey çıkaranlar kendisinden utanmalı. Zaten doğaüstü dünyaya girerek yaptıkları komiklikler ve mantık hataları reytinge de yansıdı ve iyi eleştiriler almadı. Bu diziyi hazırlayanlara The Originals izletilsin.


En pembe gönlüm sende: Dallas
 


80’lerde sokakları boşaltan eski versiyon Dallas, 2012’de tekrardan karşımıza formunu kaybetmemiş olarak döndü. 2. Sezonda ünlü kötü J.R.’ı canalndrıan Larry Hangman’ı kaybeden dizi, sezon finalinde onu öyle güzel onurlandırdı ki gündüz vakti yayınlanan pembe diziler yanında hafif kaldı.


En iyi çokella (Klonella): Tatiana Maslany (Orphan Black)
 


Karşımıza bir klon dizisi olarak gelen Orphan Black’te beş-altı klonu bir arada idare edip üç-dördünü öyle güzel izledik ki diziyi sevemeyen kişiler bile benzer rolleri oynayanlara oyunculuk dersi veren Tatiana Maslany’yi takdir etmeden edemedi. Altın Küre de kendisini adaylıkta atlamadı tabii ki…


En sonunda bitti de kötü bitti: Dexter 
 


8 sezonda pek çok katili masasına oturtan Dexter’ın aşık olmasıyla başlayan değişimi sona doğru giderken pek çok şeyi değiştirdi. Sonunda finale geldiğimizde izleyici ne Debra’nın kaderini kabullenebildi, ne de Dexter’ın verdiği kararı ve son dakika yaşadıklarını. Sonradan Showtime’ın finale müdahale ettiği ortaya çıktı ama bu izleyicinin elinde genelin memnun olmadığı bir final kaldığı gerçeğini değiştirmedi.


En vampirella: The Vampire Diaries
 


İnsanı gittikçe daha fazla sıkan True Blood ve sürekli beş sezonluk İngiliz versiyonuyla karşılaştırılmaktan rahat nefes alamamış Being Human’ın yanında parlayarak ortaya çıkan, üstelik sadece vampir de değil, içine türlü çeşit yaratığı da ustaca senaryo hamleleriyle katan diziyi takdir etmemek zor. Üstelik reytingleri de o kadar iyi ki kendisinden The Originals adlı uzantı bir dizi oy de çıktı. O da henüz toy olduğu için sıralama dışı kaldı...
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Ekranella
30/04/2014 14:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER