Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
2107 - 2018 ekran envanteri 1: Yeni Diziler


Gülizar (Kanal D)

Çağan Irmak’ın televizyona döneceği haberi epey heyecan yaratmıştı. Gülizar’ın o heyecanı yaşattığını söylemek çok güç. Farah Zeynep Abdullah’a çok yakışan Gülizar karakteri dışında ilgi çekici pek bir yanı yoktu zaten. 10 bölümde final yapan diziden sonra akıllarda tek soru var: Beyaz tişörtle hayvan doğurtan esas oğlanın olayı üstü başı hiç kirlenmeden tamamlamasından sorumlu bir sanat ekibi ne yapmak, nereye varmak istemektedir?




Mehmetçik Kut’ül Amare (TRT 1)

TRT’nin her dizisi için söylenen “Vergilerimizle yapılıyor” sözü en çok Mehmetçik Kut’ül Amare’ye yakışıyor sanırım. Başbakanlık başta olmak üzere devletin neredeyse her kademesinden sponsorluk al, bir de Vatanım Sensin’in karşısında yayınlanıp işi siyasi yarışa çevir… Beşi görmeyen reytinglere rağmen sezon finali yapmayı başardı. Bakalım gelecek sezon ne kadar dayanabilecek?




Yuvamdaki Düşman (Show TV)

Ekrana çok yakışan dört ismi (Nebahat Çehre, Aslı Tandoğan, Ece Çeşmioğlu, Pamir Pekin) başrolde bir araya getirip de bu kadar özensiz bir dizi yapmak zor iş gerçekten. Zaten Vatanım Sensin ve Bizim Hikaye’nin sürüklediği günde tutunmak zordu, ilk bölümünden itibaren de o ışığı hiç vermedi. Altı bölümde sona erdi.




Sen Anlat Karadeniz (ATV)

Sezonun, belki de son yılların en tartışılan işi sanırım. Sıradan bir Karadeniz dizisi olacak gibi görünüyordu ama ilk bölümündeki şiddet sahneleri o kadar büyük ses getirdi ki dizinin reytingleri de fırladı. Dizinin amacının aile içi şiddete dikkat çekmek olduğunu söyleyen ekip izleyici kitlesinin de diziyi bu noktadan izleyip izlemediğini de biliyordur herhalde. Ne olursa olsun kimsenin yapamadığını yapıp Diriliş’i tahtından etmek çok büyük bir takdiri hak ediyor ve bunda da başrol İnadına Aşk gibi bir romantik komediden sonra Karadeniz dizilerine bomba gibi bir projeyle dönen Ayşe Ferda Eryılmaz&Nehir Erdem ikilisine ait.




Bir Mucize Olsun (Fox TV)

Olmadı. Bir mucize olmadı. Daha ilk bölümünden Cuma gününde hayatta kalamayacağı belli olmuştu zaten. Üç bölümde sona erdi.




Jet Sosyete (Star TV)

Bir Gülse Birsel dizisinden ne beklersiniz? Yakınında olduğu yani iyi bildiği bir topluluğu karikatürize etmesini, çok iyi tiplemeler ortaya çıkarmasını ve o tiplemelerin zamanla çok iyi karakterler haline gelmesini ve çok güldürmesini… Jet Sosyete yavaş başlasa da bunların hepsini başardı. Avrupa Yakası ve Yalan Dünya’dan farklı olarak içinde BKM sosu vardı ve Gülse Birsel dizinin en sıkıcı karakterini oynamaktan vazgeçmişti. Sonuçta da ortaya dizinin en komik karakteri çıktı. Gülse Birsel’in canlandırdığı Gizem ve Instagram’dan tanıdığımız Deniz Cengiz’in ortaya koyduğu İlayda başta olmak üzere çok güzel karakterler barındıran Jet Sosyete sezon ilerledikçe güldürme oranını arttırdı. Önümüzdeki sezon kaldığı yerden devam edebilecek mi bakalım?




Adı: Zehra (Fox TV)

2018 model Menekşe ile Halil denemesiydi. Hatice Aslan, Alican Yücesoy ve Zehra rolüyle Zeynep Çamcı’nın sırtında yürümesi planlanmıştı ama öykü çabucak sıktı. 14 bölümde sona erdi.




Yasak Elma (Fox TV)

Sosyete anlatısının bu kadar farklı olduğu bir dizi görmemiştik. Sosyeteyi varotik bir bakış açısıyla yansıtırken,  geçmişte gerçekleşmiş olaylardan da esinlenen Yasak Elma, Eda Ece’yi anlatıcı olarak kullandığı ilk bölümlere rağmen kısa sürede ekrana tutundu. Çukur ve Söz’ün tahtını salladığı bölümlerle sezonu kapatan diziyle ilgili asıl konuşulan sezon finalinin akşamında ortaya çıkanlar. Başroldeki Talat Bulut’un set ekibinden birini taciz ettiği iddiası, sonrasında yaşananlar, herhangi bir dava açılması durumunda Talat Bulut’u işten çıkaracağını söyleyen yapımcı… Bakalım dizi gelecek sezon nasıl dönecek ya da dönebilecek mi?

 



Sekizinci Gün (ATV)

Yıldızlar karması gibi bir kadro, her yerden fırlayan sırlar, kaliteli prodüksiyon, kimi noktalarda hükümete yanlanan bir senaryo… ATV’nin üç sezon boyunca Kırgın Çiçekler’le başarılı olduğu Pazartesi gününde çok büyük bir hezimet oldu 8. Gün. O kadar ciddiyetle yerleştirdiğiniz sırlar beş kilometre öteden bakarak bile çözülebilir olunca dizi de altı bölümde bitiyor işte.




Mehmed: Bir Cihan Fatihi (Kanal D)

Yılın, belki de tüm dizi tarihimizin en büyük başarısızlığı… Yayına girme süreci bir yılı aşan, ilk bölümü için yapılan (ve sonra çöpe atılan) harcamanın dudak uçuklattığı, Kanal D’nin artık piyasadaki son şansı olarak gördüğü Kenanlı Mehmed: Bir Cihan Fatihi sadece altı bölüm sürdü.




Avlu (Star TV)

Uzun zamandır bir hapishane dizisi görmüyorduk. Uzun zamandır Demet Evgar’a böylesine şov yapma imkanı veren bir dizi de görmemiştik. Daha fragmanı ortaya çıkınca Adalet Bakanlığı’nın sansür istediği Avlu buna rağmen başladı, Demet Evgar da dev oynadı. Vatanım Sensin ve Bizim Hikaye gibi iki yapıma rağmen ekrana tutundu, sezon finallerinin yayınlandığı günde de hepsini geçmeyi başarmıştı. Gelecek sezonda da başarılı olmaması için hiçbir sebep yok.




Tehlikeli Karım (Show TV)

Kesinlikle çok eğlenceliydi, çok farklıydı. Gonca Vuslateri harikalar yaratıyordu. Ama tam da Jet Sosyete’nin hızlandığı dönemde başlaması büyük handikap oldu. Seyirci bu kadar farklı bir tarza alışmaktansa, Pazar akşamı bildiği şeye devam etti. Tehlikeli Karım’ın ekran macerası altı bölüm sürebildi. Yanlış zaman, yanlış dizi süresi…




İnsanlık Suçu (Kanal D)

Kanal D’nin bu sezon denediği en total işti herhalde. İlginçtir bu sezonki en başarılı denemesi de oldu. Hem aynı gün yayına başlayan Masum Değiliz’i kısa sürede yarışın dışına attı hem de kendine bir şekilde yer buldu. Doğan Medya’nın satılmasının ardından yaşanan işten çıkarma, proje bitirme furyasının arasında kaynayanlardan biri oldu. Laçin Ceylan’ı doya doya izlemek isteyenler derneği kurup bağış paralarıyla birkaç kanunsuz tutmak suretiyle kanal yöneticilerine şantaj yapmayı planlıyorum artık.




Masum Değiliz (ATV)

ATV Cumartesi için güçlü bir dizi çıkarmak istiyordu, Masum Değiliz de buna uygun görünüyordu. Beklenen o kadar olmadı ki Masum Değiliz ikinci bölümün ardından yayın hayatına ara verdi. Yeni bölümlerinin yazın geleceği söyleniyor. Belli mi olur?




Servet (Show TV)

Bahar Şahin için bir parlama şansıydı, bunu yapabildiği de söylenebilir. Ama bunun dışında hiçbir şey de olmadı diziyle ilgili. Bir kere dahi 2.5’a ulaşmayan reytingleriyle dört bölümde yayından kaldırıldı.


Dosyanın diğer yazıları: 

2107 - 2018 ekran envanteri 2: Hayal Kıranlar
2107 - 2018 ekran envanteri 3: Olağan Şüpheliler
1 2 3
Mehmet Dinler
09/06/2018 13:45
YORUMLAR




DİĞER HABERLER