Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
2107 - 2018 ekran envanteri 2: Hayal Kıranlar

Çok iyi başladığı yola 2017-2018 sezonunda aynı hızla devam edemeyen diziler...



No: 309
(Fox TV)

Yayınlandığı yazın en başarılı dizisiydi, sezonun da en sevilenlerinden olmuştu. Ama 10. kez falan aynı şeylere döndüğü sezonun sonunda bitemeyince böyle oluyor işte. No: 309’un ikinci sezonundaki tek ilgi çekici şey Erdal Özyağcılar ve Sumru Yavrucuk’u yıllar sonra karşılıklı izleme şansıydı. O da ne kadar etkili olabilirdi ki? Bu sezonki yayın hayatı sadece altı bölüm sürebildi. Erol-Betül-Şadi çekirdek ailesini hiç unutmayacağım.

 

İsimsizler (Kanal D)

Geçen yılın sonunda böyle olacağı belliydi zaten. İsimsizler’in başladığı günlerdeki reytinginden eser yoktu. Yine de ikinci sezon denendi. Kısa sürede farklı bir güne geçti ama yine de tutunamadı. İkinci sezonu 13 bölüm sürdü..

 

Kalbimdeki Deniz (Fox TV)

Tıpkı ilk sezonundaki gibi başlamıştı aslında. Aynı tattaydı, seyircisini de kaybetmemişti. Zamanla hikâye zorlanmaya başladı, Mustafa’nın (Batuhan Ekşi) diziden çıkması da epey zarar verdi. Sonunda finale yürümesi için gün değiştirdi. Bu sezon çok bile dayandığı söylenebilir.

 

Kırgın Çiçekler (ATV)

Geçen sezonun sonuna bakıp bu yılın sallantı da geçeceğini tahmin edebildiğimiz bir diğer işti Kırgın Çiçekler. Karakterler kendi yarı sahasında top çevirmeye başlamıştı, bu yıl da kısa sürede ona döndü. Söz ve Çukur’la yarışa pek giremedi. Yine de Kavak Yelleri’nden beri yaz dönemi başlayıp da sezonlar boyu devam edebilen dizi görmüyordu izleyici. Kırgın Çiçekler her zaman başarılı olarak anılacak.

 

Vatanım Sensin (Kanal D)

Vatanım Sensin’in yeni sezon için ilk fragmanı yayınlandığında (12 Eylül 2017) bu listedeki hemen her dizinin yeni sezonunun ilk bölümü yayınlanmıştı. Yazın durum o kadar garipleşti ki Vatanım Sensin’in ikinci sezonunun hiç yayınlanmayacağı söylentileri bile çıktı. Sonunda Kasım ayına kadar sarkan ikinci sezon geldi ama bir şeyler değişmişti. Geçen sezonki özel diziye rahmet okutan olaylar, fandom memnun etmek için çekilen sahneler, giderek didaktikleşen dil… Geçen yılki reyting hakimiyeti de yoktu üstelik. Kanalın satılması falan derken ne olacağı belirsizdi. Sonunda final kararı geldi, öykünün sonu da apar topar bağlandı zaten. İlk sezonuyla gönüllerde çok özel bir yer edinmişti, keşke bunu devam ettirebilseydi.

 

Fazilet Hanım ve Kızları (Star TV)

Ömrümde hayranlarını bu kadar kızdıran, sonra ağızlarına bir parmak bal çalıp en sonunda bunun da acısını çıkarırcasına daha da beter kızdıran bir diziye denk gelmemiştim. YağHaz, her zaman sosyal medyada en çok konuşulan çiftti, Çağlar Ertuğrul da ciddi anlamda fenomene dönüşmüştü. Ama sonunda pes eden fanlar oldu, komple diziyi izlemeyi bıraktılar. Düşen izlenme oranı da final kararını beraberinde getirdi. İşin ilginci yazılan senaryodan rahatsız olan sadece fanlar değil. Oyunculardan da sitemlerini dile getirenler olmuştu. Belki senarist bile rahatsızdır kim bilir?



MEHMET DİNLER

 

Dosyanın diğer yazıları: 
2107 - 2018 ekran envanteri 1: Yeni Diziler
2017 - 2018 ekran envanteri 3: Olağan Şüpheliler

 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER