Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
2107 - 2018 ekran envanteri 1: Yeni Diziler

Cennet’in Gözyaşları (ATV)

Hem Almila Ada hem de Berk Atan için farklı bir projeydi. Başından sonuna kendi halinde, kendi kitlesinden memnun bir dizi olarak devam etti. Yaza doğru reytingi düşmeye başlarken final kararı çıktı. 36 bölüm sürmesi çok iyi.




Siyah İnci (Star TV)

Hiç dikkat çekmiyor ama oyuncu fanlarının en büyük başarısı Siyah İnci’nin 20 bölüm yayında kalması olabilir. Sıkım sıkım sıkıcı hikâye, rezalet oyunculuk performansları… Cidden 20 bölüm sürmesi inanılmaz.

 

Klavye Delikanlıları (Show TV)

“Bunu BluTV kurtarsın” ya da “İnternette yayınlansa çok başarılı olurdu” gibi söylemler pek gerçekçi değildir, zira fanlar gerçeklik kavramını pek önemsemez. Ama dokuz bölümde yayından kalkan Klavye Delikanlıları’nı düşününce aklıma gelen tek şey bu. Eğlenceliydi ama ne iki saat gideri vardı ne de üç büyüklerin olduğu Salı gününde tutunma ihtimali. Şimdilerde dizinin internet için tekrar çekileceği söyleniyor. Umarım başarılı olur. Çünkü Murat Şeker…




Siyah Beyaz Aşk (Kanal D)

Bazı senaristler nelere kadir… Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat’la başlayan Siyah Beyaz Aşk’ın hiç çekiciliği yoktu. Sonra senaryo ekibinin başına Erkan Birgören geçti ve Siyah Beyaz Aşk; Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler gibi dizilerin arasında reyting yarışına tutunmayı başardı. Bir süre sonra Erkan Birgören’in işi bırakmasıyla reytingler yine düşmeye başlayınca çok uzatmadan final kararı çıktı. 32. bölümünde mutlu son yapan SBA, herhalde yerli dizi piyasamızda senarist etkisini en iyi gösteren dizidir.




Yüz Yüze (Show TV)

Bu sezonun “WTF?!” ödülünü iki diziye paylaştırmak istiyorum. Birincisi kesinlikle Yüz Yüze. Sinem Kobal ve Birkan Sokullu çok uyumlu görünmemişti, ilk iki bölüm için de iyi şeyler söylemek mümkün değildi ama ikinci bölümden sonra bir süre ara verileceğini açıklayıp sonra da direkt diziyi bitirdiklerini söylemek… Acımasızlık.




Aslan Ailem (TRT 1)

Yalaza’nın aksine TRT’nin bu sezon tutan ilk komedisi oldu Aslan Ailem. Bunda da aslan payını performansını önceki dizilerine göre oldukça yükseltmiş olan Burcu Özberk’e vermek gerek. Bu kadar uzun bölümleri olan her komedinin başına gelen şey sonunda Aslan Ailem’in de başına geldi, deniz bitti. Reyting de bitince, 31 bölümde final yaptı.




Çukur (Show TV)

Pazartesi’nin yeni bir kralı var artık. Çukur, giderek yükselen temposu ve heyecanıyla bu sezon Söz’ü geçmeyi başardı. Sadece reytingle de sınırlı kalmadı, gerçekten fenomen oldu. Semt pazarlarında Çukur logolu tişörtler kapış kapış satılıyor artık. Dizinin kendisi kadar fenomen olmuş bir karakteri de var; Vartolu Saadettin. Başta çok büyük pislik olan Saadettin’in sırları çözülüp de Çukur’dan biri olmasıyla Çukur’un reyting başarısı paralel gitti hep. Sonunda Vartolu amacına ulaştı ve öncelikli motivasyonu ortadan kayboldu, sonradan dizi de sarpa sarmaya başladı. Sezon sonunda birçok fan “20 bölüm izlediğimiz diziyle şu izlediğimiz aynı olamaz” diyordu. Yine de Çukur sezonu tepede bitiriyor. Bakalım gelecek sezon ilki kadar başarılı olacak mı?

 

Ufak Tefek Cinayetler (Star TV)

Ufak Tefek Saçmalıklar: İlk 12-13 bölüm itibariyle çok iyi giden, gerek izleyiciyi merak ettiren ters köşe senaryosuyla, gerek Sarmaşık’ın saçma zengin yaşantısını çok güzel yansıtan rejisiyle, başta Aslıhan Gürbüz ve Mert Fırat’ın dev parladıkları oyuncu kadrosuyla fenomene dönüşmek üzere olan dizinin sezon sonundaki halini tam olarak böyle özetleyebiliriz. Üstelik henüz reyting açısından sorun olmayan bir zamanda, güzel bir finalle hep iyi hatırlanabilecekken bir de bu saçmalıklar topluluğunu gelecek sezona devam ettirme kararı… Bilemiyorum Edip. Seni kimin öldürdüğünü bilemiyorum. Bilmek de istemiyorum.




Kadın (Fox TV)

İşte hakkı verilerek yapılmış bir “ayakta duran kadın” hikâyesi. Ajitasyona kaçmadan iliklerimize kadar hissettiğimiz yoksulluk mücadelesiyle, herkesin evinde görmek isteyeceği Enver Dede’yle, herkesin bölüm başı bir kere tokatlamak istediği Şirin’le, sürekli daha heyecanlı bir yere giden Sarp sırlarıyla, Arif’in ceketiyle, çok iyi yazılmış yan karakterleriyle ama en çok da Bahar’ı oynamak için doğduğuna emin olduğumuz Özge Özpirinççi’yle… Kadın, Salı günkü reyting savaşında ne olağan şüpheli EDHO’ya ne de kendisinden en uzak hikayeyi anlatan UTC’ye pabuç bıraktı. Gelecek sezon için de heyecanlıyız.




Hayat Sırları (Star TV)

Mahinur Ergun, Hayat Şarkısı’ndan sonra bir kere daha hepimize umut vaat etmişti. Üstelik yine Ahmet Mümtaz Taylan vardı kameranın önünde. Hayat Sırları çok güzel bir aileyi, çok güzel bir dünyayı anlatıyordu. Kuzgun ailesi anne babasından üç kardeşe çok güzeldi. Dizinin sorunu ismini aldığı sırların çok basit olmasıydı. İlk birkaç bölümde anlaşılan sırlar seyirciyi tatmin etmedi. Ek olarak çekildiği çok belli bir mutlu sonla 11. bölümde biten dizinin en azından Ecem Uzun’u ekrana kazandırmasıyla avunabiliriz.




Neredesin Birader? (Fox TV)

Timur Acar’ın başrolünde oynadığı Kertenkele o kadar başarılıydı ki Neredesin Birader? için de umut beslemek son derece normaldi. Ama iş sadece başroldeki oyuncunun kalitesine dayanmıyor. Yanına güldürecek karakterler de koymak gerekiyor.  Yoksa böyle dört bölümde bitiveriyor dizi.




Bahtiyar Ölmez (ATV)

Oyuncuların fandomlarına güvenip yola çıkmayan, komik ve eğlenceli bir hikaye sunmaya çalışan diziler zayıf noktam. Hikâye biraz 10 yıl öncesinde kalsa bile. Bahtiyar Ölmez de o kafadan bir diziydi. Yazık ki seyirciden beklenen tepkiyi alamadı. Bir süre sonra reytingler düştü, 19. bölümde final yaptı.

 

 

Kalk Gidelim (TRT 1)

TRT bu sezonun üçüncü komedisiyle turnayı gözünden vurdu adeta. Kalk Gidelim, Cumartesi günlerinde kendine güzel bir seyirci kitlesi oluşturdu, istikrarlı şekilde başarılı oldu. Ekranın en organik dizisi, Ayça Varlıer ve Ufuk Özkan’ın başını çektiği oyuncu kadrosuyla epey güldürdü. Sezon finali yaptı ama tam yazlık dizi olduğu için Temmuz’da geri dönecek. Bekleriz.




Hayati ve Diğerleri (Kanal D)

Sezonun “WTF?!” ödülünün ikinci kazananı. Kanal D, Çocuklar Duymasın’ı yayından kaldırmış ve yerine Pazar günü Hayati ve Diğerleri’nin ilk bölümünü yayınlamıştı. Sonra sebebi bilinmeyen bir şekilde Çocuklar Duymasın Pazar gününe geri döndü. Hayati ve Diğerleri’ne ne oldu kimse bilmiyor. Ömrü resmen tek bölüm sürdü. Elde olan altı bölümün yazın yayınlanacağı söyleniyor lakin aynı absürtlüklerin bir daha yaşanmayacağını nasıl söyleyebiliriz ki?




Kızlarım İçin (Kanal D)

Fikret Kuşkan’ı barındırıp da özensiz olan dizi olmayacak sanırım. Kızlarım İçin de öyleydi, üzerinde iyi çalışılmıştı. Kanalın hatası diziyi çoktan ekranı ele geçirmiş, farklı kesinlere hitap eden üç büyüklerin olduğu Salı gününe koymak oldu. Neticede reytingler hiçbir zaman beklenen seviyeyi görmedi. Yılbaşından sonra da tepe taklak düştü, 13. bölümde  final yaptı. Kanal D’nin Salı günü yaptığı hatalar çok daha büyüğüyle devam edecekti.




Dostlar Mahallesi (Kanal D)

Bir ay daha geç yayına geçse çok sağlam bir UBER virali olurdu sanırım. Yıl 2018 yahu…


1 2 3
Mehmet Dinler
09/06/2018 13:45
YORUMLAR




DİĞER HABERLER