Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
17 maddede: Nedir AlSel?

MASAL

Bir varmış, bir yokmuş… Yıllar yıllar önce uzayın bir yerinde AlSel adında bir ikili yaşarmış. Bu ikili bir türlü sevgili gibi takılıp baş başa kalamazmış…Gerçi masallar mutlu sonla biter. Bizimkilerle mutluluğu aynı cümlede kullanmak beş büyük günahtan biri. Çocuklar okusa ilk sayfadan depresyona girer, hayata dair inancını yitirir. Devlermiş, canavarlarmış falan bunları mumla arar hale gelirler. Aman siz siz olun çocuklarınıza bu masalı anlatmayın, nesilleri yakmayın. Onlar devam etsinler mutlu sonlara inanmaya.

ÇİFT

Çift deyince sizin aklınıza ne geliyor? Benim aklıma bir çift çorap, bir çift ayakkabı, bir çift terlik falan geliyor ama asla ve kat’a AlSel gelmiyor. Yani düşünüyorum sonra biraz daha düşünüyorum, yok ya hakkaten yok. Sevgili kelimesini söylemeye zaten dilim varmıyor. Kullanırsam her an çarpılabilirim gibi geliyor, aman hiç gerek yok; o topa hiç ama hiç girmeyeyim. Baş başa kalamıyorlar, sürekli onun bunun derdine koşuyorlar; ee baş başa kalınca da derdine koştukları kişiler hakkında konuşup, onlara derman arıyorlar; e şimdi ben bunlara nasıl çift diyeyim?!

PLÜTON

AlSel’in dizideki varlığı Plüton’un gezegenliği gibi. Bir bakıyorsun var, sonra bir bakıyorsun haftalarca yok. Sonra tekrar bakıyorsun yine biraz var, sonra hoop yine yok. Tam bir araf. Yani aslında çoğu zaman bir uydu gibi dönüp duruyor başkalarının peşinde. Yalnız, kimsesiz. Ay aman sonu Plüton’a benzemesin, onun gibi gezegenlikten çıkarılmasın da…

HAMAL

Dizinin hamalı kim desen, sana hemen bizimkileri gösterirler. Bütün sırlar, bütün olaylar, bütün gereksiz işler bu arkadaşlara kalıyor. Mıknatıs gibi belayı, derdi, olayı çekiyorlar. Bazen diyorsun “bu kadar insan var dizide, yine mi bunlara kaldı ihale” diye işte sonra kendi suratına kahkaha atıyorsun, başka kime kalacaktı diye. Yükle kardeşim yükle AlSel taşır çekinme, onu da yükle, şunu da yükle, bunu da yükle; var mı sizin bir şeyiniz, hani varsa onu da yüklesinler AlSel taşır hiç sıkıntı değil(!)

OKYANUS

AlSel bir okyanus. İki kıtayı bağlamasa da iki ruh eşini bir nevi birbirine bağlayan derin mi derin bir okyanus. Her seferinde yeni bir şeyler keşfettiğin, daha da hayran kaldığın, ne kadar derine dalarsan o kadar kendini kurtaramayacağın bir okyanus hem de. Köpek balıkları da var bu okyanusta, yunuslar da, katil balinalar da, mercanlar da…Karşına ne çıkacağını bilemezsin. Cesaretin varsa gireceksin, yoksa havuzunda yüzmeye devam edeceksin…

1 2 3 4 5
MOTEL KISSCİ
23/01/2016 10:25
YORUMLAR




DİĞER HABERLER