Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Unsere Mütter, Unsere Väter: Almanya’yı geçmişiyle yüzleştiren dizi
 
 
EN PAHALI ALMAN DİZİSİ
Dizi, savaş belgeselleri ve dizileriyle tanınan Teamworkx yapım şirketinin ortaklarından  Nico Hofmann’ın 10 yıllık hayalinin sonucu olarak ortaya çıkmış. Hofmann, babasının savaş anılarını derleyerek, yakın arkadaşı senarist Stefan Kolditz’in kapısını çalmış. Daha önce de beraber çalışan iki arkadaş, yaklaşık sekiz yıllık bir sürecin sonucunda Unsere Mütter, Unsere Väter’i ortaya çıkarmış. Dizinin yönetmen koltuğunda; kısa filmleri, dizileri ve reklam projeleriyle ismini duyurmuş Philipp Kadelbach bulunuyor. Genç yönetmen, sade ve keyifli rejisiyle sınıfı geçiyor. Dizinin senaryosu Hofmann’ın babasının savaştaki anılarına ek olarak sekiz yıllık hazırlık aşamasında toplanmış binlerce savaş hikayesinden de tatlar barındırıyor.

Dizinin toplam bütçesi 14 milyon euro. Bunun 10 milyonu ZDF tarafından, kalanı ise pek çok irili ufaklı sinema şirketi tarafından paylaşılmış. Çekimler Köln, Berlin ve civardaki Alman köyleriyle Letonya ve Litvanya’da yapılmış. Eksi 30 dereceye ulaşan havalarda yapılan kış çekimlerinde, toplamda 2 bin kişilik bir figüran ekibi rol almış. Bu da diziyi Alman dizi endüstrisindeki en pahalı yapım haline getiriyor.

Oyuncular ise Alman dramalarında sıkça görülen genç isimler arasından seçilmiş. Wilhelm rolündeki Volker Bruch, ülkemizde de yayınlanan Kommisar Rex dizisiyle tanınan, iyi bir karakter oyuncusu. Friedhelm’i canlandıran Tom Schilling ise Almanların bol ödüllü filmi Oh Boy’dan tanıdığımız yetenekli bir isim. Charlotte rolündeki Miriam Stein, dizide olduğu gibi gerçekte de çok genç bir isim. Greta rolündeki Katharina Schüttler, ekibin en yaşlısı ve en tecrübelisi. Viktor rolündeki Ludwig Trepte’yse henüz 25 yaşında ve Alman sinemasının gelecekteki en büyük star adaylarından bir tanesi olarak kabul ediliyor.

Dizinin atmosferindeki en güçlü kalemlerden olan ses miksajı, Fatih Akın filmlerinin de vazgeçilmezi olan Jörg Krieger’a, sanat yönetmenliği ise The Pianist ve Inglourious Basterds filmlerinin sanat yönetmenliğini yapan Christoph Kettenring - Peter Naguibaait ikilisine ait. Dizinin müzikleri ise Greta’nın söylediği Mein Kleines Herz (Benim Küçük Kalbim) şarkısı da dahil olmak üzere Fabian Römer’e ait. Dizi teknik açıdan neredeyse kusursuz.
 
1 2 3 4
Ö. Miraç Saral
03/11/2013 02:10
YORUMLAR




DİĞER HABERLER