Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Unsere Mütter, Unsere Väter: Almanya’yı geçmişiyle yüzleştiren dizi
 
“Savaşın sonunu sadece ölüler görür.”
George Santayana

Almanya. Haziran 1941. Noel’e altı ay var. Beş yakın arkadaş, Berlin’deki bir birahanede vedalaşmak için buluşuyor. Wilhelm, Friedhelm, Charlotte, Greta ve Viktor.  Wilhelm, Fransa ve Polonya zaferlerinde görev yapmış madalyalı bir teğmen. Friedhelm, Wilhelm’in kardeşi; savaşın uluslararası ticarete egemen Batılı devletlere karşı yürütüldüğüne inanan bir kitap kurdu. Charlotte, vatanına hizmet için savaşa gönüllü katılan bir hemşire. Greta, Marlene Dietrich kadar başarılı olmak isteyen genç bir şarkıcı adayı. Greta’nın sevgilisi Viktor, dedesi ve babası Alman ordusu için savaşmış Yahudi bir terzi yamağı.

Wilhelm, Friedhelm ve Charlotte; Rus Cephesi’ne, Ivan adını verdikleri Kızıl Ordu askerleriyle savaşmaya gidecek. Greta ve Viktor; arkadaşlarının dönmesini bekleyerek, Berlin’de kendi yollarını çizecek. Ancak hepsinin ortak bir noktası var: 22 Haziran 1941’de 3,5 milyon Alman askerinin geçtiği Sovyet sınırı ve henüz ne anlama geldiğinin tam olarak farkında olmadıkları ‘savaş’, bu beş gencin hayatlarını sonsuza kadar değiştirecektir.

Unsere Mütter, Unsere Väter
(UMUV); 17, 18 ve 20 Mart 2013 tarihlerinde Alman ZDF kanalında yayınlanmış, II. Dünya Savaşına beş yakın arkadaşın penceresinden bakan bir televizyon dizisi. Yayınlandığı ilk gün, Almanya’da televizyon başındaki 7,5 milyon izleyicinin 2,8 milyonunu
kendisine çekmeyi başardı. Üç bölümün toplamındaysa, dizi sekiz milyona yakın bir seyirci topluluğu tarafından izlendi.
 
1 2 3 4
Ö. Miraç Saral
03/11/2013 02:10
YORUMLAR




DİĞER HABERLER