Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Suskunluk Kardeşliği

İnci'nin yanındaki, Perran Kutman, Gırgıriye filminde.

İnci, Ahmetin eşi, aynı zamanda Halukun baldızı. Haluktan korktuğu kadar Ranadan da korkuyor. Her ikisine de yaranma gülücükleri mide kaldıran türden. Evdeki tüm şiddete ve kötü muameleye uzaktan da olsa onun da şahit olduğunu biliyoruz. Sevilay ona izin verdiği ölçüde ailenin önemli sırlarının taşıyıcısı. Evde ne olup bittiğini, Alinin başından neler geçtiğini iyi biliyor. Ve buna rağmen bir şey yapmıyor. Mertoğlu kardeşlerin zamanında hastaneye yatması gereken psikopat babasını Ahmetten dinleyerek olayları hale yoluna koyma, bu işte bir terslik vardeme şansı olmasına rağmen.

Daha da beteri, bunu Sevilaydan daha kolay yapabilir. Haluka göbekten bağlı değil, aşık değil, takıntılı aşkın yuvarladığı karanlık çukurda değil, daha temiz, daha sağlıklı bir yerden gözlemleyebilir her şeyi. Ahmetin atölyesinden mesela. Ahmet, Haluka göre daha normal, konuşup anlaşılabilir bir tipe benziyor çünkü.

Burada da İncinin sonradan görme halleri ve üstünden akan zenginlik merakı giriyor devreye. Elinin tersiyle itemeyeceği kadar büyük bir servet var önüne serilen ve bunun karşılığında onun tek yapması gereken şey susmak.

Genişletebiliriz; inkar etmek, Ranayla iyi geçinmek, Haluku kıllandırmamak, Sevilayla teması koparmamak, önemli kişilere durumu çaktırmamak, Ahmetle de yuvarlanıp gitmek.

1 2 3 4
Özge Doğan
07/09/2015 08:52
YORUMLAR




DİĞER HABERLER