Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Suskunluk Kardeşliği

Beter ol Haluk. Haluk'un yanındaki, Cüneyt Arkın'ın Battal Gazi'nin İntikamı filminden "babaya eli kalkınca eli (literally) taş kesilen adam".

2015 yazının en popüler dizisi hakkında ilk defa yazınca böyle oluyor işte, belirtmeden geçemeyecekleriniz kısmı. Asıl geleceğim konu ise dizinin kadın karakterleri. Bunlar zamanında aynı evi paylaşmış, ortak sırları yastıklarının altına koymuş, susmuş da susmuş kadınlar.

Ama ne susmak! Biri oğlunun gözünün önünde, öyle böyle değil tam teçhizat dövülmesine gıkını çıkarmamış bir kadın. Sevilay. Evliliğinin bekası için. Mertoğlu saltanatı için. Sahip olduğu modaevi için. Kayıtsız şartsız aşık olduğu Halukun yanında gelen gösterişli paketi de (ev, araba, yat, kat) kaybetmemek için oğlunu kaybetmeyi göze almış bir kadından bahsediyoruz.

Sevilay, Perihan Mağdenin yazılarında çokça örneklediği Amerikan suç hikayelerindeki işbirlikçi kadınlara benziyor. Hani çocuğunu yıllardır evinin bodrumunda saklayan psikopat baba ve bu duruma itirazı bırakın kocasının bir dediğini iki etmeyen eşleri gibi. Yıllarca, babanın türlü işkencesini içselleştirip, normalleştirip sonra marketten yulaf ezmesi falan alan kadınlar.

Tabi bizim durumda Sevilay kırmızı tuvaletini giyip kokteyllerde, davetlerde boy göstermeyi seviyor. Yanındaki İnciyle gıybet yapıyor. İncinin IQsu tek basamaklarda gezdiği için ondan alacağını alıp, başka bir masaya donmuş gülüşünü gösteriyor.  

1 2 3 4
Özge Doğan
07/09/2015 08:52
YORUMLAR




DİĞER HABERLER