Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Sons of Anarchy: Seyredin, pişman olmayacaksınız

Dizinin sezon bitişleri leziz olduğu gibi dönüşleri de muhteşem oluyor.

Kısa notlar;

İrlanda elementi;

Dizide geçmiş, İrlanda ile sıkı sıkıya bağlı. Kurucu John Teller’ın eşi Gemma’dan habersiz bir ailesi bile var Belfast’ta. Kulüp üyelerimiz IRA’nın gerçek krallarının emrinde silah dağıtımı yapıyor ve özellikle son sezonda ilişkileri korkunç bir boyut alıyor (bombalı, suikastlı gerçek terörizmden bahsediyorum). Kulübün üzerinden kalkmayan kara bulutlar önce Jimmy O’Phelan daha sonra da Gaalan O’Shea formunda karşımıza çıkıyor (yine harika konuk oyunculuklar), hem de ne çıkıyor. Unutmadan dizinin üçüncü sezonunun tamamen Belfast bölümlerinden oluştuğunu belirteyim. Ve yine müzikler müthiş; The Superbees, Jennifer O'Connor, Preacher Stone ve The Young Dubliners bunlardan sadece bir kaçı. En iyisi mi? O, bana kalırsa üçüncü sezonun açılış bölümünde yer alan Joshua James & The Forest Rangers’dan No Milk Today cover’ı.

Charming SOA ilişkisi;

Charming, kulübümüzün kurulu olduğu, Kaliforniya’daki hayali bir kent. Kulüp, yaşadığı kenti çok seviyor ve onu beladan olabildiğince uzak tutabilmek için çaba sarf ediyor. Kanun adamlarıyla tek ortak çıkarları da bu zaten. O yüzden her ne kadar yasadışı işler yapan pislikler olarak görülüp halk tarafından sevilmeseler de sıklıkla daha kötü (sana söylüyorum neo-nazi Ethan Zobelle!) adamlardan Charming’i koruyabilmek için en inatçı kanun adamı bile bazen SOA ile işbirliği yapmak durumunda kalabiliyor.

Dizi yedinci ve son sezonuyla büyük finalini yapmadan izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. SOA’nın, Breaking Bad’de olduğu gibi yayınından sonra bile anılmaya devam edeceğinden, popülaritesinin artıp kültleşeceğinden eminim. Şans verin, pişman olmayacaksınız.

 

 

 

 

1 2 3 4 5
Arda Topuk
01/09/2014 06:30
YORUMLAR




DİĞER HABERLER