Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Muhteşem Yüzyıl Kösem başladı!

Muhteşem Yüzyıl bir anlamda Külkedisi masalı

DEFNE AKMAN

Güzel, zengin, güçlü ve bol vukuatlı insanların hikâyeleri daha ilginçtir. Muhteşem Yüzyıl Kösem, güçlü oyuncu kadrosu, kostümleri, mücevherleri, dekoru, müziği, efektleri ve tüm parçalarıyla yine iddialı ve görkemli.

Muhteşem Yüzyıl Kösem’i diğer tarihi dizilerden ayıran belki de en önemli özelliği Hürrem Sultan’dan başlayarak, Nurbanu, Safiye ve kadın saltanatının zirveye ulaştığı Kösem ile ilerleyen Kadınlar Saltanatını anlatmayı seçmesi.

Çocukluğumuzdan itibaren prensler, prensesler, krallar ve kraliçelerle dolu masallar dinleyerek, filmler izleyerek büyürüz. Tüm çocuklar kendilerini özel, kıymetli ve çok önemli hissetmek ister. Bu yüzden hayallerimizin en derininde ve bilinçaltımızda kral/kraliçe arketipi yer alır. Böylesine bir şaşaa gördüğümüzde gözümüzü alamamak da şaşırtıcı olmamalı.

Bir anlamda izlediğimiz Külkedisi masalı sayılabilir. Bir tüccarın kızı olan Kefolonyalı Anastasia’nın Osmanlı sarayına gelmesi, yaşadığı değişim, dünya hükümdarının karısı ve sultan olmasını izleyeceğiz çünkü.

Bazen insan, elektrik faturasını yatırırken, çocuk bezi alırken, metrobüste giderken milli piyangoyu kazandığını, ünlü olduğunu, padişah soyundan geldiğini hayal eder. Bu arzuların bedellerinin ne olduğunu hesaba katmadan, para ve gücün tüm sorunların üstesinden gelmeye yeterli olduğunu düşünür. İşte Muhteşem Yüzyıl tam da bu arzuları karşılamak için var.

Beşikten mezara kadar bir hanedanın hikâyesini izlerken, onların düğünlerine, cenazelerine, hastalıklarına, doğumlarına katılıyoruz. O ailenin bir parçası oluyoruz. Bize ne kadar benzediklerini görüyoruz ve bu yüzden haklarında hep daha fazlasını bilmek istiyoruz.

Krallıklar, hükümetler topluma düzen, barış ve bolluk getirmek için vardır. İdeal olarak yurttaşların refahı için çalışırlar. Belki de Muhteşem Yüzyıl’a bu denli hayran hayran izlememizin bir başka nedeni de böyle özlemlerden kaynaklanıyordur, kim bilir?

1 2 3 4

13/11/2015 11:39
YORUMLAR




DİĞER HABERLER