Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Muhteşem Yüzyıl Kösem başladı!

Kösem’in ve Ahmed’in aşkının başlangıcı

ASUMAN TURHAN

İlk tanıtımı Muhteşem Yüzyıl’ın final bölümünde yapılan ve merakla beklenen bu diziden sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla herkesin beklentisi başka başkaydı. ‘Ecdadımız böyle değildi’ciler, ille de Muhteşem Yüzyıl’la kıyaslayıcılar, yabancı dizilerle kıyaslamazsa öleyazanlar, bir de tabii ki hiçbir şeyi beğenmeme timleri. Her şeyin en iyisini tabii ki halkımız bildiği için (!) öyle olmazdı böyle olurdu seslerini bolca duyduk dün akşam. Naçizane benim için kriterler çok başkaydı. Seyrederken “öfff amma da uzattılar” dedirtmiyorsa o iş olmuştur. İş bu yazının Total izleyicisi benim yani sevgili okur.

Hikayenin Osmanlı’nın 1. Ahmed döneminde, saray entrikalarının daha yoğun olduğu  zamanlarda geçmesi ve odağında da kadın karakterin oturması hasebiyle Muhteşem Yüzyıl’daki Kanuni etkisiyle aynı paralelde gitmez diye düşünüyorum. Ve dahi dizinin dün akşam yayınlanan ilk bölümünde jenerikte gördüğümüz üzere biz ‘başlangıç’ ı seyredeceğiz. Ana yemek daha sonra yani.

Bir gençlik dizisi ile ekran yolculuğuna başlayan Ekin Koç’u bu dev prodüksiyonun baş köşesinde seyretmekten çok keyif aldım. Hikayenin açılışında “Ben Ahmed…” diyerek başladığı monoloğu dahil, cülus esnasında dizlerinin titremesini, korkudan nefesinin kesilmesini eminim televizyon başında seyreden herkese hissettirmiştir. Total izleyici bu ilk başrolünde Ekin’i sevdiyse (ki dizinin alacağı reytingden bunu anlarız zaten) dizinin sırtı zinhar yere gelmez. 1. Ahmed senaryo gereği erkenden ölecek maalesef. İşte oradaki ince çizgide Ekin Koç dizide ne kadar kalacağını kendi performansıyla belirleyecek bana göre. Yine Muhteşem Yüzyıl’dan hatırladığımız gibi öldürülmeye kıyılamayan bir Pargalı İbrahim yahut Şehzade Mustafa vakası daha seyredersek kimse şaşırmasın. Genç Kösem olarak seyrettiğimiz Anastasia Thsilimpou’nun sempatikliği Meryem Uzerli’nin Muhteşem Yüzyıl’ın ilk bölümlerdeki sempatikliği ile kafa kafaya gider bana göre. Başrollerin birbirleriyle uyumu da çok güzel olduğu için dizi seyirci gözünde 1-0 önde başladı.

İlk bölümde olması gerektiği gibi hikayenin tüm spotları Ahmed ve Mahpeyker’in üzerindeydi. Hülya Avşar, Mete Horozoğlu, Tülin Özen, Mehmet Kurtuluş, Kadir Doğulu gibi isimler canlandırdıkları karakterlerle geçit töreni yapar gibi oldular lakin dediğim gibi hikaye Kösem’in ve Ahmed’in aşkının başlangıç hikayesiydi. İlerleyen bölümlerde tabii ki kurgu içinde her birini daha çok seyrederiz.

Kalite olarak Muhteşem Yüzyıl’dan daha iyi bir yapım izledik. Dekorlar, aksesusarlar, görsel efektler kesinlikle daha iyiydi. Anastasia’nın saç renginin ormandaki kaçış – dövüş sahnesinde birdenbire koyulaşması ilk bölüm nazarlığı olsun. Perşembe gününün erkek dizisi hükümranlığını, Tarihi bir kadın karakterin ele geçirişini heyecanla izleyeceğimi söylemekten mutluluk duyuyorum.

1 2 3 4

13/11/2015 11:39
YORUMLAR




DİĞER HABERLER