Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Modern Seri’nin Yol Arkadaşları

Amy Pond (Karen Gillan)

11’in gördüğü ilk yüz. Küçük Amelia Pond bahçeye çıkar ve gördükleri karşısında şaşırır. Karşısında Mavi Kulübesi’nden dumanlar çıkan, üstü yırtık pırtık, pejmürde bir adam durmaktadır. O adam ilk iş karnını doyurmak ister. Biraz krema ve fishfinger bu işi çözecektir. Başına gelmedik kalmayan yol arkadaşlarından. Doctor’un hem en iyi arkadaşı hem de kayınvalidesi. Doctor’un her zaman sahip olmak istediği kızıl saçlarıyla evreni öyle bir salladı ki. Kocası Rory ile birlikte gidişleri de pek acıklı oldu.

Rory Williams (Arthur Darvill)

Bazı ortamlarda kendisine Rory Pond dendiği doğrudur. Amy’nin sevgilisi/kocası kontenjanından kendisine Tardis’te yer buldu. Âşık adam! 1000 yıl boyunca bir insan beklenir mi? Evet, beklenir. Bunu da yapabilecek tek adam herhalde Rory’dir. Severiz kendisini. Ufak yaşlarından beri Amy’ye âşık olan, bir hastanede hemşirelik yapan, Doctor’un peşinde uzayda ve zamanda koşan nadir erkeklerden. Ağlayan Melekler’in hain saldırısı onu ve Amy’yi aramızdan ansızın aldı. Üzgünüz…

River Song/Melody Pond (Alex Kingston)

Modern Seri’de başı sonu belli olmayan bir karakterden bahsedeceksek onun adı kesinlikle River’dır. İlk defa hayatımıza 10. Doctor döneminde girdi. Doctor ile zamanları bir türlü uyuşmadı ama bu, ikisinin evlenmesi önünde bir engel de oluşturmadı. O, hem Doctor’un eşi hem de katili olarak tarihe geçti. 11. Doctor ile süper uyumlu bir ilişkileri vardı. Baskın bir karakter, iyi silah kullanır. Zeki ve çevik, pek ahlaklı olduğu söylenemez. En meşhur sözü “Spoiler dır. Bunun yanı sıra Doctor’a Hello Sweetie, diye seslenir. Doctor uğrunda can veren bir diğer yoldaş demek de yanlış olmaz. Kendini feda edişi hala gözümün önünde!

Clara Oswald (Jenna Coleman)

Kendisini 11. Doctor ile tanıdık. Ölüp ölüp dirilmesiyle meşhur, Doctor için canını vermeye her daim hazır. “Impossible Girl” olarak da bilinir ama biz onu sufleci kız olarak tanıdık. Doctor’un peşinde bir atom karınca gibi. Çok ukala ancak onu seviyor. Doctor’un bütün bedenlerini biliyor. 10. Doctor ile de tanışmışlığı var. Şu an dokuzuncu sezonda 12. Doctor ile yolculuğuna devam edecek. Bazı kesimler gitmesini istese de Doctor’un zaman çizgisine atlayıp, onu birçok tehlikeden kurtarmak yürek ister. En meşhur lafı Run you clever boy and remember,Hala çözülmemiş sırları var. Moffat amca bize bunları gösterecek mi? Göreceğiz!

Ayrıca;

Mickey Smith, Jackson Lake, Lady Christine de Souza, Adelaide Brooke, Wilfred Mott gibi yol arkadaşları da oldu. Onlar bu listenin dışındalar. Zira buraya en çok öne çıkanları eklemeye çalıştım. Belki biraz Mickey’e haksızlık etmiş olabilirim ama olsun o kadar.

1 2 3 4
Doruk Önal
09/02/2015 19:51
YORUMLAR




DİĞER HABERLER