Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Modern Seri’nin Yol Arkadaşları

Doctor Who, 23 Kasım 1963’te An Unearthly Child adlı ilk bölümüyle yayın hayatına başladığında John F. Kennedy’nin ölümünün üzerinden bir gün bile geçmemişti. Bu durum dizinin ilk bölümünün şanssız bir başlangıç yapmasına neden olmuştu. Ancak bölüm bir hafta sonra tekrar yayınlandığında o günden bugüne sürecek bir fenomenin de başlangıcı oldu.

23 Kasım 2013’te The Day of The Doctor bölümüyle dizi 50. yılını kutladı. Dizinin Modern Seri olarak adlandırılan günümüzde devam eden yayın hayatı için başlangıcı da az değil. 26 Mart 2005’te Rose adlı bölümle BBC’de tekrar hayat bulan Doctor karakteri dokuzuncu sezon onayını çoktan aldı bile ve çekimler başladı. Büyük ihtimalle modern serinin 10. yılına özel bir bölüm izlemeyeceğiz ancak BBC bu günü es geçmeyecektir.

Modern Seri dokuzuncu Doctor olan Christopher Eccleston ile başladı. 10. Doctor olarak David Tennant’ı, 11. Doctor olarak da Matt Smith’i izledik. Sekizinci sezonda yepyeni bir rejenerasyon döngüsüne kavuşan Doctor’u yani 12.yi Peter Capaldi canlandırdı. Bu arada John Hurt’ün War Doctor’ını da unutmuyoruz elbette. Ama o bu yazının konusu olmayacak.

Uzayda ve zamanda istediği gibi dolaşan, yüzlerce yıllık yaşamı ardında bırakmış bu adamın tek başına olması beklenemezdi. Doctor’un birçok yol arkadaşı oldu, bu yazıda da kısaca bunlara değineceğim.

1 2 3 4
Doruk Önal
09/02/2015 19:51
YORUMLAR




DİĞER HABERLER