Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
6 Mart’ta vizyona giren filmler

Bir Varmış Bir Yokmuş

Haftanın romantik filmler bölümünde Mert Fırat ve Melisa Sözen’li Bir Varmış Bir Yokmuş filmi var. İlksen Başarır’ın yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu Mert Fırat’la birlikte yazdığı film, İstanbullu iki orta sınıf insanın tesadüfi tanışmalarıyla başlayan ilişkilerini ve yaşadıkları çatışmaları anlatıyor.

İlk andan itibaren Ozan’ın (Mert Fırat) anlattığı masalın içerisinde buluyoruz kendimizi. Bu masal Nehir (Melisa Sözen) ve Ozan’ın nasıl bir yoldan geçip, sona ulaştıklarının hikâyesi oluyor. Nehir bir anaokulu öğretmenidir, her gün çocuklara masallar anlatır. Ozan ise depresif, agresif ve bir o kadar da melankolik bir müzisyendir. Grup arkadaşlarıyla birlikte hayatlarını döndürmektedirler.

Nehir bir gece arkadaşının kedisine bakmak için onun evinde kalır. Yan komşusu Ozan ise o sıralarda yeni şarkısını bestelemektedir. Sabaha kadar ona, ondan habersiz eşlik eder ve bu adamla tanışma arzusu duyar.

Film bir şekilde ilerliyor ve kopmuyorsunuz ancak sürekli tekrara dayanan bir olay örgüsü mevcut. Bu durum yer yer sıkıcı bir his yaratabilir. Büyük beklentileri olmayan, basit bir anlatıma sahip bu film vizyonun “eh işte”lerinden. Fırat ve Sözen’in oyunculukları üzerine kurulu bu filmin asıl can damarı iyi yazılmış diyalogları ve müzikleri. Müziklerin Bubituzak’a ait olduğunu hatırlatayım.

Filmin neredeyse son bölüme kadar Ozan’ın sıkıntısını dile getirmemesi ise kanımca yanlış bir tercih. Zira bu durum biraz öncede bahsettiğin tekrarların ana sebebi. Ozan ve Nehir, çift olup olmadıkları belli olmayan, sürekli ayrılıp barışan, bir türlü birbirlerinden kopamayan bir ikilidir. Kavgalarının ana sebebi Ozan’ın gizemli havası aslında. Ne kadar iyi olmaya çalışırsa çalışsın, geçmişini ardında bırakamamış bir erkek. Bunun etkilerini de Nehir’e sonuna kadar yansıtıyor.

Filmde anlatısı gerçekleşen masal “Unutuş Nehri”nin hikâyesi oluyor. Hayat boyunca bir kere girelebilen bu nehir, girdiğin an da geçmişini ardında bırakmanı sağlıyor. Yani Nehir ile yeni bir başlangıç yapmak için geçmişini ardında bırakması gereken Ozan’ın gireceği nehrin hikâyesi…

Filmin fragmanı: 

1 2 3 4 5 6 7
Doruk Önal
06/03/2015 14:42
YORUMLAR




DİĞER HABERLER