Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Yakmıyor Alicia’nın elini artık o kaynar sular!

YK: Konuşmamız gereken bir şey de Julianna Marguiles’in çamaşır makinesini doldururken bir Emmy ödülü daha istediği için geçirdiği sinir krizi sahnesi. Kurutma makinesini ilk senin evinde görmüştüm; Alicia’da da aynısından var. Alicia severler ikiye bölündü. Ben çok beğendim oradaki performansını ama insanlar Alicia’yı o kadar düşmüş görmek istemiyorlarmış. Benim orada en sinir olduğum insan yine Lucca oldu. O sarılmalar, işte güçlü olmalısın ben varım, seni seviyorum falan demeler… Ya bi git! Paçoz Lucca, sen daha bu sezon başında geldin. Karşında koskoca valinin karısı ve Alicia Florrick var. Neden senin için güçlü olsun? Sen kimsin ayol? Seni aldı yanında çantası gibi Lockhart, Agos & Lee’ye götürdü de aç karnın doydu. Kurtuldun üç kuruşa çöp davalara bakmaktan. Hemen üstü başı düzeldi fark ettin mi? Bu bölüm biraz tasarım bir şeyler giydi. Lucca için istediğim tek şey Diane’in onu biraz daha eziklemesi ve Cary’nin de onunla yatıp sonra duygularıyla oynayıp ağlatması.

OE: Evet, biz kurutma makinesi sahipleri genellikle sinir krizimizi ıslak çamaşırları kurutma makinesine koyarken geçiriyoruz. Orada bir inandırıcılık problemi var. Alicia’nın çamaşır yıkaması Ajda Pekkan’ın ellerini artık kaynar suların yakmaması gibi. Ajda Pekkan’ın hayatı boyunca bir kere bulaşık yıkadığını iddia edebilir miyiz? Ajda bulaşık deterjanı falan nedir biliyor mudur; hayatı boyunca sıcak suyun nereden aktığını bile öğrenmediğine eminim. Çamaşır deterjanını bile bildiğine emin değilim. Ajda’nın eline mutfak eldiveni giyip ‘Az, daha az, çok daha az kullanın’ diye akşam Semiramis’le yediği yemeğin tabaklarını yıkayacağına kim inanır? Ajda ve tabak kelimelerinin biraraya geldiğine sadece Ahmet Tulgar’ın bir yazısında denk gelmiştim. “Kayık tabak gibi bir isim Ajda,” yazmıştı ne demekse. Ajda’nın kayık tabağı bile olduğunu sanmıyorum. Alicia, evet, düşmüştü ve parasızdı. Ama Escada kıyafetlerinden bir gün bile vazgeçmedi. Evde çamaşır yıkanması gerekiyorsa çağırsın kayınvalidesini o bir zahmet yıkasın. (Editör notu: Valla, Ajda şahane bir ev kadını, misafirini tek başına elleriyle yaptığı yemeklerle ağırlayıp sonra da kendi kurduğu sofrayı toplayıp bal gibi bulaşık yıkıyor. Kayık tabağı da var. Bizzat şahidim, söylemesem çatlardım. Kafanızdaki star imajını yıkmış olabilirim ama zaten Ajda star değil ki, süper star. Anlayana…)

YK: Hayatım Alicia’nın kayınvalidesi şu anda o bunak nişanlısıyla bol Viagra’lı yaşlı seksi yapıyor. Gelir mi artık çamaşır yıkamaya?

OE: Daha iyisi o zaman Lucca, ne güne duruyor. Tam bir gündelikçi gibi Alicia’nın peşinden dolaşıyor zaten. Hiçbir rengi, ilginç tarafı yok. Üstelik haddini de bilmiyor. Diane Lockhart’ın onu hizaya getirecek şekilde bakması ve profesyonellik öğrettiği sahne çok iyiydi. Ama sahte Türk muhalif Twitter lingo’suyla söylersek: Anlayana… Diane o kalın çerçeveli gözlüklerinin arkasından gözlerini dimdik Alicia’ya dikerek “Bu Lucca senin çantacın değil, şirketin paryası,” diye haddini bildirdi ya… O an işte bir kez daha Diane’e hayran kaldım. Hele hele “Gidebilirsin,” demesi bir zirveydi.

YK: Peki nasıl bir finalle bağlayacaklar sence diziyi? Peter davası biraz sıkmadı mı? Daha kaç kere Peter’a dava açılıp bir şeyden kurtulduğunu göreceğiz. Benim tezim de Alicia’nın Peter’ı boşayacağı yönünde….

OE: Boşamak ne kelime, tekmeyi vuracak ve kartlaşan Mr. Big de bunu fazlasıyla hak edecek. Anladığım kadarıyla King’ler şu anda Diane’le Alicia’nın ortak şirket kurma hikayesini irderliyor, dolayısıyla profesyonel anlamda bu senaryo düğümü çözecek. Özel hayatında Jason’da sonunda mutluluğu bulacak Alicia ama hala ben ikisinin aşk yaşadığına inanamıyorum, bence şehvetle duyguları birbirine karıştırıyorlar. Eğlenilecek adam var, evlenilecek adam var. Jason’dan Alicia’ya koca olmaz ki, zaten bağlasan durmaz evde. Yine bir kalp kırıklığıyla mutsuz son olabilir, ya da zorlama bir şekilde Chicago’daki evlerine taşınırlar.

YK: Jason’dan bir çocuk aldırsa fena olmaz aslında. Hiç ana karakteri kürtaj yaptırırken görmedik şu ana kadar. Alicia’yı bacakları açık jinekolog masasında hayal edebiliyor musun? Yanında sağ elini ve çantasını Lucca tutuyor, sol elini ise Eli...

OE: Eli anladığım kadarıyla Peter’dan sıyrılacak, çünkü en son seçimi ayarlama işinde kendi dahli olmadığını net bir şekilde söyledi. Cary falan zaten önemsiz karakterler oldu artık, hepsi ne halleri varsa görsün. Aşağı yukarı dizinin nereye gittiğini (büyük bir şok olmazsa) kestirebiliyoruz. Ama tatmin edici bir final mi olacak? İstediğimiz ve beklediğimiz gibi mi, ondan emin değilim. Sonuçta The Good Wife tamamen kadının yükselişi üzerine kurulu. Şimdi bu kadar az bölüm kalmışken, bir ara ima etikleri Başkan adaylığı yarışına falan hazırlamak ikna edici olmayacak gibi geliyor. Sanki alelacele zorlama bir final olabilir gibi geliyor. Nitekim alışık olduğumuz temalar gözümüze sokuluyor işte.

YK: Ben öyle düşünmüyorum bence güzel bir final yapacaklar. Bu arada kurutma makineni bana hediye etsene. Gidip Dört Levent’teki evden alayım. Çünkü artık çamaşırları balkona asarak kurutmaktan çok sıkıldım. Hem yeni eniştenizin çoraplarını orada kuruturum hem de dizi final yaptığı için kurutma makinesinin başında zenginler gibi sinir krizi geçiririm.

1 2 3
ORAY EĞİN, YİĞİT KARAAHMET
26/02/2016 10:48
YORUMLAR




DİĞER HABERLER