Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Yakmıyor Alicia’nın elini artık o kaynar sular!

Oray Eğin ve Yiğit Karaahmet bu sezon ekrana veda edecek The Good Wife’ı analiz etmeye devam ediyor. Alicia’yı nasıl bir final bekliyor, diziye seks nasıl girdi, hatalar, göze çarpanlar ve finalden beklentiler ne?

 

Oray Eğin: Artık bütün dünya biliyor ki The Good Wife bitiyor. King’lerin “Bırakıyoruz,” açıklaması, Julianna Marguiles’in “İşsiz kalacağım,” diye yaptığı esprilerden sonra CBS dizinin son bölümlerini bu sezon yayınlayacağını açıkladı. Alicia’ya da King’lerin düşündüğü final yakışacak. Bunun birtakım izlerini görmeye başladık bile. Şimdi her bölüm birbirinden daha kıymetli olmaya başladı. Altı-yedi hafta kaldı ve bu dizi hayatımızdan çıkıp gidiyor.

Yiğit Karaahmet: Ve evet sanırım bu yüzden de King’ler pek çok anlamda efsaneye dönmüş dizinin vedasını da olanca güçleriyle hazırlıyorlar. Ben mesela Super Bowl sırasında verilen “Seven seasons, hundreds of twists, and this is the final season” temalı final fragmanını bile çok heyecan verici buldum. Tüm The Good Wife sevenleri bir bayrağın altına toplamak istiyor gibilerdi. O yüzden 15. bölüm bu sonun başlangıcıydı. Bir kere zaten Alicia vs. IŞİD başlı başına çok okeydi. The Good Wife’ın alamet-i farikalarından biri zaten güncel Amerikan politik olaylarına ve gündemine senaryoda yer vermesidir. Ama evrensel meseleleri pek kullanmazlar. Mesela yanlış hatırlamıyorsam üçüncü sezonun ilk bölümüydü; Alicia ilk kez Will’le yattıktan sonra ofise fonda Chris Isaak’in Baby Did a Bad Bad Thing’i çalarak döndüğünde, Filistin-İsrail meselesinde bir üniversitedeki Filistinli öğrencileri savunmuştu. Şimdi Alicia’nın muhafazakar ve devletçi tarafını da IŞİD teröristini yok etmek için evet oyu kullanmasıyla gösterdiler.  Onun dışında da bir sürü bilgi sıkıştırdılar araya. Diane’in şirketi sadece kadınlardan oluşan bir şirket haline getirme çabası gibi…. Lockhart, Agos & Lee artık Pazartesi dergisi gibi ‘bıyıklı’ bir yer mi olacak mesela? Peki şirket sadece kadınlardan oluşursa David Lee kalacak mı gidecek mi? Bu arada bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama David Lee’yi özlemişim.

OE: Tamamı kadın bir şirkette tabii ki David Lee’nin baş köşede olması gerek… Şaka yapıyorum, şimdi seksist espri yaptım diye üzerime saldırtmayayım kimseyi. Ama ısrarla söylüyorum, Lee’nin cinsel kimliği King’lerin hep bir yandan dokunmak isteyip bir yandan da dokunamadıkları bir konu oldu. Sanırım böyle de bitecek.

YK: Ay Amerika’da yaşaya yaşaya iyice ‘queer’ ve ‘politically correct’ biri oldun. Bu meseleyi anlamıyorum ben. Eşcinsel erkeklerin birbiriyle kadın diye dalga geçmesi niçin sorun oluyor? Bunda kadınların kendisini aşağılanmış hissetmelerini gerektirecek bir şey göremiyorum ben. Tıpkı gay date app’lerindeki ‘no pic=no party=no fem’ gibi bir gay klişesi sadece. Bu bölümde David Lee’nin cinsel kimliğine dokundurma yapılan çok kritik bir replik vardı mesela. David’in Jason’a “Hmm sen kovboy tipi bir erkeksin değil mi?” dediği yer. Allah aşkına hangi heteroseksüel erkek bir başka erkeği kovboy tipi olarak tanımlar? Niçin Cary, Jason’ı kovboya benzetmedi mesela? Bir erkeğin başka bir erkeği kovboy bulması da çok gay değil miydi? Bu bölümü fotoğraf sahnesi ve bahsettiğim kovboy sahnesi gibi minör David Lee şakaları da çok iyi yaptı.

                                                                    Yazı ikinci sayfada devam ediyor.

1 2 3
ORAY EĞİN, YİĞİT KARAAHMET
26/02/2016 10:48
YORUMLAR




DİĞER HABERLER