Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Wire Seyretmek İçin 5 Sebep

Andre Royo, dizide Bubbles karakterini canlandırıyor. Temizlenmeye çalışan bir eroin bağımlısı ve uyuşturucu dünyasının bütün damarlarına ilişkin neredeyse ansiklopedik bilgisi var. Royo’nun en güzel anılarından biri de Obama seti ziyaret ettiğinde ilk Royo’yu görmüş: “My dude from The Wire! Keep up the good work!” demiş.

2. Televizyon tarihinde bugüne kadar yapılmış en iyi iş. Seyretmenin ve hakkında konuşmanın USA’daki prestiji ve havası bambaşka. İyi bir televizyon izleyicisi olan Obama’nın da en sevdiği dizilerden biri.

Klasik romanlar misali zaman geçtikçe kıymeti büyüyen bir eser. Yayınlandığı yıllarda çok etkileyici reytinglere ulaşamadı. ER gibi şimdi esamesi okunmayan diziler ödüle boğulurken o, bir tane bile Emmy heykelciğine layık görülmedi. Hatta düşük reytinglerinden dolayı ikinci sezon sonunda bitirilmesi bile planlanmıştı. Bunun sebebi de dizinin üslubunun ortalama seyirci için tahammül edilemeyecek kadar dürüst ve karanlık olmasıydı. Uyuşturucu çeteleri ile mücadeleyi konu eden basit bir polisiye olarak başlayan dizi zamanla Amerikan devlet ve toplumunun işleyişine dair sarih ve depresif bir görüntü sunan karamsar bir belgesele dönüşmüştü. Sistemin ana parçaları yani güvenlik, eğitim, sendikalar, yerel yönetimler, siyaset ve medya beş sezon boyunca neredeyse sosyolojik bir saha araştırması tarafsızlığı ve keskinliğinde konu edildi. The Wire işte bu yüzden şu günlerde Harvard, Middlesbury ve Yorke gibi üniversitelerde ders olarak okutuluyor. Toplu bölümleri Amazon’da en çok satanlar arasındaki yerini istikrarlı biçimde koruyor.

1 2 3 4 5
Polat No
10/08/2014 10:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER