Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Big Bang Theory: Yeni neslin akıllı erkekleri

Yukarıda tarif ettiğim erkekler çoğunluktan farklılar. Onların bence en büyük sorunları sosyal anlamda kapalı olmaları. Bölümler ilerledikçe ve karakterleri tanıdıkça TBBT erkeklerinin bizim hayatımızdakilerden bir farkı olmadığını anladım. Yedi sezondur tanıdığımız bu adamlar sevgililerini aldattılar, yalan söylediler, zamanlarının çoğunu kendi erkek arkadaşlarına ayırdılar, kariyerlerini zaman zaman kız arkadaşlarının önüne koydular...

Dizideki dahi adamların en büyük farkları maç izlememeleri olabilir, ama onlar da sabahtan akşama kadar Star Trek maratonu yapıp saatlerce üstüne konuşabiliyorlar. Çapkınlık yaptıkları ve kadınlardan numaralarını aldıkları bir barları olmayabilir ama her hafta sosyalleşmek adına çizgi roman dükkanına gidiyorlar. İster süper zeka olsunlar, ister uzaya çıksınlar bir adam annesinin kuzusuysa annesinin kuzusudur. Dünyanın hiçbir yerinde bu kural değişmiyor. Poker oynamak için toplanmıyor olabilirler fakat Dungeons and Dragons’u kız arkadaşlarını unutup günlerce oynayabiliyorlar.

Zekaları onların kadınlarla olan iletişimini zorlaştırsa da bir kere ilişkiye girdiklerinde diğer erkeklerin zaafları onlarda da baş gösteriyor. Sevgililerini ihmal ediyorlar, kavga ediyorlar, anneleriyle tartışıyorlar, aldatıyorlar ve düşünmeden konuşuyorlar. Yani aslında dünyanın her yerindeki erkekler gibi takılıyorlar. Amerikalıların deyimiyle ‘geek-nerd’ olup olmamak bir erkeğin davranışını pek değiştirmiyor. Bence The Big Bang Theory izleyerek hem yeni nesil erkeklerin ilgi duyduğu popüler kültürü, hem de tüm neslin erkeklerinin davranış şekillerini anlayabiliriz.

1 2 3
Nisan Turgul
20/11/2013 17:45
YORUMLAR




DİĞER HABERLER