Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Big Bang Theory: Yeni neslin akıllı erkekleri

Leonard’ın ev arkadaşı Sheldon Cooper ise sosyopat, asperger sendromlu, takıntılı, insanlarla hiçbir koşulda duygusal bağ kuramayan, bugüne kadar cinsel ilişkide bulunmamış, hatta aseksüel diye tabir edilebilecek bir erkek. Bırakın erkek olarak çekiciliğini, insan olarak katlanılmaz bir kişilik. Kendisinden başka kimseyi düşünmeyen, sosyal anlamda içe kapalı, takıntılı, espiriden anlamayan bir erkek. İlginçtir ki saydığım bütün bu çekilmez özelliklerine rağmen Sheldon’ın bir sevgilisi var. Dördüncü sezonda tanıştığı Amy Farah Fowler, beşinci sezonda Sheldon’ın yaptığı sevgililik anlaşmasını imzalayarak kız arkadaşı oldu. İlişkilerini hala birbirlerine minimum düzeyde dokunarak yaşıyorlar. Peki Amy neden bunlara katlanıyor? Çünkü Amy de bugüne kadar erkeklerle bir ilişki yaşamamış. O da hep dışlanmış, alay edilmiş, pijama partilerine davet edilmemiş, doğum günlerine çağrılmamış. Sheldon onu anlıyor. İkisi de birbirini tamamlıyor aslında. Sinemada el ele tutuştuklarında veya Sheldon Amy’e ilk defa, “Sen benim sevgilimsin,” dediğinde, Amy’nin hislerini tahmin etmek çok da zor değil. Sheldon çok sıkıntılı bir insan, fakat Amy erkek arkadaşının sıkıntılarıyla mutlu.

Howard uzay mühendisi ve Bernadette ile evlenir evlenmez astronot olup, uzaya çıkma hayalini gerçekleştirdi. Evlenene kadar annesiyle yaşayan Howard, kadınların ‘öküz’ diye tabir ettikleri cinsten bir erkek. Sexist, kötü espiriler yapan, düşünmeden konuşan ve olası sevgili adaylarını yanından kaçırmayı başaran birisiydi. Tüm bunlara rağmen karısı için çok mücadele etti. Annesiyle beraber yaşadığı evden zor da olsa ayrıldı ve düşünerek davranmayı öğrendi. İkisinin ilişkisi dizide ‘geleneksel’ diye tabir edilebilecek tek birliktelik. Her ilişkide olduğu gibi kavgalar, gürültüler, ağlamalar, ayrılıklar ve tekrar birleşmelerle güçlendiler ve sonunda evlendiler.

Aslen Hint’li olan Raj ise bir astrofizikçi. Erkekler arasında en romantik aynı zamanda en utangacı olan. Raj dizinin ilk altı sezonu boyunca kadınlarla içki içmeden ilişki kuramadı. O, erkek arkadaşlarına güzel yemekler yapıp sofralar kuran, iyi şaraptan anlayan, hatta romantik tüyolarıyla dizideki kadınlara tavsiyeler verebilecek derecede iflah olmaz bir metroseksüel. Fakat bugüne kadar şansı hiç yaver gitmedi. Hem kadınlarla konuşma problemi yüzünden hem de karşısına hiçbir zaman istediği gibi birisi çıkamadığı için bunca zamandır hayatını bekar olarak geçiriyor.

1 2 3
Nisan Turgul
20/11/2013 17:45
YORUMLAR




DİĞER HABERLER