Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Americans: Martha olmak

Peki ya peruk çıkınca?

Mesela boşanmak üzere olan bir çift arkadaşım var. Kız tam olarak bir Martha tipi kadın. Hayatı çeyiz, düğün, düzgün koca ve çocuk dörtgeninde ilerlemiş hep. Erkek ise hovarda, serseri ve aslında evlilikle hiç alakası olmayan bir model. Ama bu çocuk senelerce kızı ne kadar düzgün bir koca olduğuna, ne kadar da kızın hayallerinin erkeği olduğuna dair kandırmış. Kandırdı demeyelim de o da ideal kocayı oynadı. Ama aslında alakası yoktu.

Ve ne oldu, şimdi boşanıyorlar? Çocuğa bir şey olmaz da kız senelerce kurduğu saftirik monogam ilişkinin yerle bir olmasıyla baş başa kaldı.

Aynı şey The Americans’daki Martha’nın da başına dizinin üçüncü sezonu biterken geldi. Evlendiği adamın başka biriyle evli olduğunu bile bilmeden ona aşık oldu. Daha doğrusu süper yetenekli bir ajan tarafından bunun için kandırıldı. Kocasının ‘işi’ nedeniyle haftada üç gece görüşmeyi kabul etti. Yine onun işi nedeniyle patronunun ofisine bir dinleme cihazı yerleştirdi. Kocasının gerçek karısıyla sanki onun kız kardeşiymiş gibi tanıştı.

Her şey bir yana Martha hayaller ve pembe panjurlu bir yuva ve bebek beşiği tıkırtısı dolu bir ev istiyordu. Ama The Americans’ın üçüncü sezonu biterken her gece seviştiği, belki de spermlerini yuttuğu erkeğin aslında saçlarının peruk olduğunu, yüzünde plastik bir maske olduğunu, adının bile sandığı şey olmadığını öğrendi. O erkek işler raydan çıktığında gerçek yüzünü göstermek için Martha’nın gözlerinin önünde peruğunu çıkardı, yüzündeki makyajını sildi.

Şahit olduğum en dramatik dizi anlarından biriydi.

Hele ki herkesin kötü olduğu bir yerde tek hayali aile olan bir kadının başına bu gelmiş olması işi iyice tuhaflaştırdı.

Ne diyeyim bilemiyorum?

Kocalarınıza dikkat edin kızlar. Belki de o adam sandığınız gibi biri değildir. Belki de yıllardır tuhaf bir idealize ilişki hayaliyle kandırılıyorsunuzdur. Ve günün sonunda bir de bakıyorsunuz ki dımdızlak ortada, hayalleriniz elinizden alınmış kalakalmışsınız.

Ve belki de koca sandığınız aslında ümitsizliğinizdir.

Ya da daha fenası.

Dikkat edin belki de kocanız ya da sevgiliniz hem bir şerefsiz, hem de bir ajandır.

 

1 2 3
Yiğit Karaahmet
16/06/2015 01:05
YORUMLAR




DİĞER HABERLER