Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Americans: Martha olmak

İzmirli laik Martha

Bizim aslen Rus ama Amerikalı olan ailemizin babasının FBI’ın ofisine bir dinleme cihazı yerleştirmek için bir şekilde tanıştığı, evlendiği, kandırdığı kadın Martha.

Etrafımızda Martha (Alison Wright)  gibi kadınlardan çok var.

Bu Martha tipi kadınlar aslında bizlerin pek sevmediği ve hep snobe ettiği kadın tipi. Biraz İzmirli laik teyzeler gibi. Seçimlerde hep CHP’ye oy veren tiplerden. Düzgün, aile hayatına önem veren, çocukları çok seven, iyi yemek yapan, evinin kadını diyebileceğimiz bir karakter. Tandık geldi mi? Gelmiştir mutlaka çünkü biraz sağınıza solunuz baktığınızda Martha gibi bir kadın mutlaka bulursunuz.

Hayatı boyunca hep iyi bir koca bulup bir yuva kurmak, çocuk yapıp fazla yer kaplamadan idare etmek istemiş kadınlardan. Hayattan fazla bir beklentisi yok. Mutlu bir aile belki de tek isteği. Bu zaman kadar bir kaç erkek arkadaşı olmuş ama iş evliliğe varmayınca ayrılmayı tercih etmiş ve bir süre sonra da orta yaşa doğru yer alınca bu isteğini de rafa kaldırmayı tercih etmiş.

Bu tip kadınlar yalan söylemiyorlar aslında.

Belki de onlarda saygı duyabileceğimiz yegane şeylerden biri de bu: Netler ve aslında çok da dürüstler. Çocukluklarından beri iyi bir aile kadını olmak için yetiştirilmişler ve hayattan tek istedikleri şey de bu.

Düzenli seks, düzenli yemek

Martha tipi kadınlarla dolu her yer. Kendi paralarını kazanıyorlar, işleri var, sosyal çevreleri, hobiler var. Ve tek istedikleri şey iyi bir koca. Ve o kocanın standartı da belli. Martha’lar standartları baştan koyarak giriyor bu işe. Bulursa ne al bulamazsa da hayatına o şekilde devam edecek.

Tanıştıkları tüm erkeklere dürüstçe bu beklentilerini göstererek başlıyorlar ilişkilerine. “Bak tatlım. Evleneceksek devam edelim. Çünkü benim hayatta istediğim tek şey bu. Düzenli seks, düzenli akşam yemeği ve iki çocuk.” Hayattan bekledikleri şey sadece bu olduğu için onlara ne kızabilir ne de acıyabiliriz. Sadece sorabiliriz: Niçin başka bir şey istemiyorsun ey Martha?

İstemiyor ama. Ne yapalım. Eğer bu kadar kısıtlı şeyle mutlu olmak ona yetiyorsa biz ne yapabiliriz?

Ama insanlar özellikle de erkekler bu konuda çok acımasızlar. Aslında onların hiç hayalindeki erkek olmadıkları halde kendi çıkarları uğuruna, ister FBI’ın ofisine dinleme cihazı yerleştirmek için, ister hayatı boyunca hep ütülü pantolon giymek için olsun Martha’ların bu küçük dünyasından istifade ediyorlar.

1 2 3
Yiğit Karaahmet
16/06/2015 01:05
YORUMLAR




DİĞER HABERLER