Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Sensitive Skin: Orta yaş krizini bir de bir kadının gözünden izleyin

  • Yine bir başka sahne, Davina’nın tek başına gittiği Çehov’un Üç Kızkardeş’i. Sürekli Moskova’ya gitmek isteyen, kız kardeşlerin Moskova hayalinin dillerinden düşmediği ama bir türlü gitemediği oyunda Davina birden kız kardeşlerle konuşurken buluyor kendini. Dizinin böyle sahneleri var, Davina’nın kendiyle konuştuğu, 3000 yıllık “yaşlı” bir mumyayla ya da ölmek üzere olan annesiyle dertleştiği. Hepsi de “bi atla suya bakalım” diyor ama üç kız kardeşlerden biri ona yaklaşmakta olan tehlikeyi de söylüyor. Davina, kendi hayatından gitme ihtimalini kafasında tartarken kardeşlerin yeni bir hayat için neden bu kadar pesimist olduklarını sorguluyor. Kardeşlerden, Çehov oyunundan daha ne bekliyorsun gibi bir cevap alınca da Davina, Martı oyunun o kadar da hüzünlü olmadığını söylüyor ve kardeşlerden biri Martı’nın son cümlesini ona hatırlatıyor: “Konsantin kendini öldürür”. 
  • Şu ana kadar anlattığım manzara o kadar da iç açıcı olmayabilir. Fakat dizi göründüğü kadar hüzünlü, ağır, karamsar değil. Her şeyden önce her bölüm yarım saatten az. Zekice yazılmış replikleri, komik anları her bölümde bulabiliyorsunuz. Ve her bölüm, o  bölüme özgü, “I Put a Spell on You” şarkısının eşliğinde yavaş çekimde bir açılış sahnesiyle başlıyor. Karısına daha renkli bir hayat sunmak için işe çiçekçiden başlayan Al’i yavaş çekimde izliyoruz, eski lise arkadaşıyla sokakta karşılaşan Davina’nın kocasından başlamak üzere tüm hayatından utandığını, “aslında başka yerlerde olabilirdim” pişmanlığını yine bu yavaş çekimlerde görüyoruz.
  • Dizi; Davina’nın hayatıyla yaşadıkları şehrin dönüşümünü, şehrin eskiye ve çirkine olan hoyratlığını, yeniye olan açlığını beraber anlatıyor, başka deyişle Davina’nın yaşadığı bunalımın ta kendisi Toronto’nun inşaat sesleri, sürekli hareket halinde olan insanları, yer değiştiren merkezleri, yeni açılan mekanları, bakıma alınan etrafı çevrili paravanları oluyor. 

Belki, etrafı paravanlarla çevrili bir halde Moskova’ya gitmek isteyen ve rahatsız koltuğunda çakılıp kalan bir kadını izlemek istersiniz, o zaman Sensitive Skin’e bir göz atın.

 

1 2 3
Özge Doğan
02/01/2016 15:26
YORUMLAR




DİĞER HABERLER