Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Sensitive Skin: Orta yaş krizini bir de bir kadının gözünden izleyin

İşte o koltuk

  • Davina eski bir model, şimdilerde ise yarı zamanlı olarak bir sanat galerisinde çalışıyor. Bana sorarsanız hala çok güzel, Kanada’nın soğuğunda kalın paltoların altında bile güzel görünüyor. Ama Davina gençliğini özlüyor ve bu özlem sadece pürüzsüz bir cilt ve daha ince bir bedenden ibaret değil. 30 yıldır devam eden düğümlenmiş evliliğinde başkaları tarafından arzulanmanın nasıl bir şey olduğunu hatırlamak istiyor. Ama bu bedelsiz olmayacak kadar büyük bir risk. Bölümler ilerledikçe derin ve tehlikeli sulara kulaç atıyor ama tedirginlik hep ona eşlik eden bir duygu.
  • Davina önce başarılı, yakışıklı ve güçlü bir yazarla yakınlaşıyor. Hayatımda o olsaydı ben nasıl biri olurdum, nasıl bir hayatım olurdu diye düşünüyor ve nedense eğer onla hayatı paylaşsaydı şu anki halinden daha iyi bir yerde olacağına inanıyor. Zaten dizinin, Davina’nın kocası Al’i sürekli daha zayıf, korkak, nevrotik gösterme meyli de var. Al, hastalık hastası, boğazı ağrısa boğaz kanseri olduğuna inanan bir karakter. Bu durumda Al’den biraz daha güçlü ve geniş omuzlu bir karakter Davina’nın dünyasına girdiğinde kafasını karıştırıyor. Fakat yakınlaştığı erkekler ya ilk anda ya da sonradan zaaflarını açık ediyor. Yakışıklı yazar bir süre sonra  beyin tümörü olduğuna inanıyor.

  • Fakat tüm bunlar Davina’nın 50‘sinden sonra sadece seksle kafayı bozmuş bir karakter olduğu izlenimini vermesin. Davina’nın kafası, evin ortasına aldığı ve hiçbir işe yaramayan ultra-modern koltuğu gibi. Elinde olanlarla ne yapacağını bilmiyor, olmayanları ise gerçekten isteyip istemediğini. İstediklerini ise gerçekleştirecek hevesi ve cesareti yok. Ot içmek için sırtını koltuğa yaslayıp ayaklarını uzatmak istediği bir sahne var. Koltuk öylesine bir sanat eseri ki ne ayaklarını uzatabiliyor, ne sırtını yaslayabiliyor. Sonunda da yere oturup orada içiyor. İşte size Davina’nın hayatı.

1 2 3
Özge Doğan
02/01/2016 15:26
YORUMLAR




DİĞER HABERLER