Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Peki ya siz ne diyorsunuz ey seyirci?

Ekibin önüne yığılan bir dünya yorum (temsili).

VARAN 3 – Senaryo ve çekimlerle ilgili neler düşünüyorsunuz?

“Son dönemlerde senaryo ve çekimlerdeki kesinti ve tutarsızlıkların eski bölümleri arattığını düşünüyoruz.

“Senaryoya, çekim açılarına vb teknik konulara dışarıdan müdahale var mı?”

“Senariste dışarıdan müdahale yoktur herhalde. Ama varsa da profesyonelce mi? İlk ekip gittiğinde yönetmen, yapımcılar ve oyuncular arasında uyum tam olarak gerçekleşebildi mi?”

“Set şartları zorlu, kabuş. Ama oyuncularımızın mıntıka bölgesi ofis, ev ve asansörden mi ibaret?”

“Hep dizinin bir matematiği var deniyor. Eğer varsa artık toplama işlemi yapmanın zamanı gelmiş demektir. Çünkü gereksiz olduğuna inandığımız birçok şey ile diziyi izlemek artık zorlar oldu.”

“Dizimizi çok seviyoruz, her Cuma evimizin baş köşesinde misafir ediyoruz. Ama ilk kez bu bölüm Koriş bile kurtaramadı sanki”

“Metin Balekoğlu ve Barış Yöş tarzı çok farklı. Belki bu yüzden yadırgıyoruz. Çekim açılarından da bahsedelim lütfen. Etrafımızdaki herkes aşırı zoomlu, kocaman kafalı sahnelerden, kesik açılardan, ya da göremeyeceğimiz kadar uzak çekilmiş sahnelerden rahatsız. Yahu bazen adamın kaşı kadrajda yok☺ Bu bir dram dizisi değil ki? Biz gülüyorduk, eğleniyorduk. Eskisi gibi olsun lütfen.”

YORUM:

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Neden eski ekiple yollar ayrıldı bilmiyoruz, elbette ki o ekibi de seviyorduk ve en sevdiğimiz bölümler de o ekibin işlerine denk gelmişti. Fakat son bölümler içinde de birkaç hafta öncesine kadar Barış Yöş’ün elinden çıkan çok güzel bölümler vardı.

Meriç Hanım’a işini öğretemeyiz ki, Ömer’e o eşsiz cümleleri söylettiren, Koriş ile bizi kahkahaya boğan, bu aşka inandıran kim? Ama şu var ki, karakterlerde enteresan bir değişim var. Defne’nin aniden aşırı domestikleşmesi, Ömer’in uzaklaşması, egosunu Defne’ye karşı da hissettirmeye başlaması gibi. Dediğim gibi 36’dan umutluyum. Umarım başka sebepleri vardır.

Açıkçası teknik açıdan çok yorum yapmayı doğru bulmuyorum kendi adıma, erbabı değilim. Ama arkadaş gerçekten de kaşını göremiyoruz diyen kişiyi sarılıp öpmek istedim. Ben zaten Ömer ve Defne eve gelmiş cici cici konuşurken mutfağın taaaa neresinden izledim, hatta izleyemedim ya onları, kuruldum kuruldum. Herkesin bir imzası, bir tarzı var belli ama en özel sahneler bile bazen yeteri tatmini belki bu yüzden veremiyordur. Kimse mükemmel değil, belki birazcık kulak vermekte fayda vardır.

1 2 3 4
Pelin Arslan
04/03/2016 10:48
YORUMLAR




DİĞER HABERLER