Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Narcos: Kanlı bir katilin soğukkanlı portresi

Her şeyi anlıyoruz da anlamadığımız tek bir şey var: Neden? Neden bu para hırsı? Neden bu güç saplantısı? Biz fakirler bunu asla anlayamayacağız sanırım.

Kolombiya’nın Medellin diye bir köyünden çıkıp dünyanın en büyük servetini inşa eden, ülkenin tüm dış borcunu bir kalemde ödemeyi teklif edecek kadar güçlü bir adam haline gelen birinin bu vahşet ve katliamdaki ısrarı neden?

İnsanın bir süre sonra gözü doymaz mı artık? Elindeki para yedi değil yetmiş yedi sülalene yetecekken neden hala bu hırs?

Ama bu sorunun cevabını sadece Narcos ve Escobar için değil günümüz Türkiye’si için de sorabiliriz.

Aynı cevabı burada da arıyorum.

‘Rize’nin bir köyünden çıkıp, dünyanın sayılı zenginleri arasına girmeyi başarmış bir adam neden hala bu para hırsında ve açgözlülükte devam etmek ister’in cevabını da bilmiyoruz. Güç ve para tatmin edilemeyen iki olgu sanırım. Bunu kaybetme ihtimali bile insanı delirtmeye yetiyor. Biri Kolombiya’yı dümdüz ediyor bir başkası Kandil Dağı’nı.

Belki de ilk sezonunda bize bir katilin soğuk kanlı portresini sunan Narcos, diğer sezonlarda insanlığın bu ürkütücü sorusunun cevabını da verir.

Narcos bu sezonun (şimdilik) en iyi işlerinden. İlk sezonu gösterime girer girmez, ikinci sezon onayını da aldı. Kaçırmamanızı öneririm.

 

Fotoğraflar: Netflix.

1 2 3 4 5 6
Yiğit Karaahmet
06/09/2015 14:47
YORUMLAR




DİĞER HABERLER