Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Müge Turalı Pak: “Ekipçiyim, çünkü eski basketçiyim”

DÜNYADAKİ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM

Sektöre hep dinamik, yeni ve farklı işler kazandırmış birisiniz. Twitter bio’nuzda da öyle “farklı işleri seven yapımcı” yazıyor.

Farklı işler seviyorum, koku alma yeteneğim var. Yetenek demeyelim de…

Merak diyelim mi? Ölmeyen merak..

Ölmeyen bir merak ve bir de işe duyulan aşk diyelim. Dünyayı da takip ediyorum, ettiklerim arasında bayıldıklarım da oluyor, sevmediklerim de. Aslında bakmayın dünyada da bu anlamda sektör bir kısır döngüye girmiş durumda. Çağın hızı ve dijitalleşme, yaratıcılığı olduğu kadar tembelliği de körüklüyor. Bilgi çok kolay geliyor, çok hızlı bir şekilde tüketiliyor.

Hızlı tüketim bu kadar bastırırken bizde her gece üç saatlik dizi bölümlerinin ekranda olması çelişki değil mi? Tarih yazılıyor biz de içindeyiz, karmaşık bir geçiş dönemindeyiz diye düşünüyorum.

Şimdilik öyle. Evet yazılıyor, biz de içindeyiz. Televizyonculuğa ilk özel kanalda (Star TV’de) başladım. Ben reklamcılıktan, diğer çalışanlar TRT’den gelmeydi. Bir baktım, aramızda uçurumlar var; bambaşka çalışma methodlarından ve düşünme şekillerinden geliyoruz. Ne çok şey öğreneceğiz, ilk adımları atıyoruz, bir döneme tanıklık ediyoruz diye çok heyecanlanıyordum. Bir yandan da hayıflanıyordum, ne şansızız oturmuş bir sektörde olmadığımız için diye. Ama şimdi bakıyorum da en keyifli günlerimizmiş meğer o zaman. Giderek zorlaşıyor televizyonculuk, rekabet çok fazla günümüzde.

Evet hele gençler artık kendi istedikleri izleme biçimlerini şekillendirirken..

Onun için projelerde de gençleri hedef almak zorundayız.

İNTERNET TELEVİZYONCULUĞU EN İNANDIĞIM MECRALARDAN BİRİ

Tam burada yeni film ve dizi izleme platformu Blu TV’den bahsedelim mi?

İnternet televizyonculuğu benim en inandığım mecralardan biri. Blu TV’de iş başında olan Doğan Yalçındağ da genç, pırıl pırıl bir beyin. Bu mecrada daha özgür, daha yaratıcı, daha yeni projelere açıksınız. İnternetteki izleyici kitlesi biraz daha farklı televizyondan; orada da keyifli projeler arıyoruz ve çalışmalara başladık. Bir iki tane de yapacağız yıl sonuna kadar.

Müge Hanım, segmentasyona, farklı kesimlere hitap eden farklı işlerin üretilmesine izin veren bir yapımız yok artık değil mi?

Panel değişti. Artık farklı segmentasyonlara internet projeleri üreteceğiz.Biz dediğim gibi grup olarak Blu TV’yle giriyoruz. Keyifli projeler, diziler, farklı içerikler izlemek istediğimiz zaman açacağız, televizyona da görüntü verme şansımız olacak. Herkesin izleyebileceği, farklı projeler Blu TV sayesinde elimizin altında olacak.

Netflix gibi bir platform diyebilir miyiz Blu TV için?

Aynen öyle. Yılbaşına kadar da Blu TV için iki özel üretim yapacağız. Birinin çalışmalarına hemen başladık, henüz el sıkışmadık, isim vermeyeyim ama bir iki ay içinde çekimleri başlayacak gibi görünüyor. Blu TV internet bağlantısı olan her yerden canlı TV yayınlarına ,binlerce dizi ve filme ulaşabilen bir platform.Ayda 80 yeni film giriyor. Yerli dizi içerikleri, Türkçe altyazı ve dublaj seçenekleri de mevcut.Üstelik kurulumsuz, reklamsız, taahhütsüz bir hizmet.

Yeni dizi Tatlı İntikam peki?

Çekimleri başladı, Mart sonuna doğru ekranda olacak. Bir romantik komedi yine.

TELEVİZYON FİLMLERİ VE SİNEMA FİLMLERİ YAPACAĞIZ

Sizin buradaki ilk projeniz mi Tatlı İntikam?

Benim derken, yazar arkadaşım getirdi tabii, biz de proje tasarımına katkıda bulunduk. Ama burada yapacağım ilk proje, evet. İnşallah Haziran’a bir başka gençlik draması hazırlıyoruz, Kanal D’ye. Ekim’e başka bir proje var, yeni programlar var. Hızlı girdik, hızla üretiyoruz yani. Televizyon filmleri de yapacağız. Yormadan, güldürerek izletmeyi hedeflediğimiz 100­ - 110 dakika arası sürecek 10 tane televizyon filmi projemiz var. Onun için de araştırmalarımız devam ediyor bir taraftan. Ayrıca sinema filmleri de yapacak D Productions. Sinema üretmek kısmı heyecanlandırıyor beni. Şimdi sırf sinema yapmak için yeni bir bölüm de kuruyoruz.

Seyirciler için çok güzel haberler bunlar.

Allah utandırmasın, yolumuz açık olsun.

1 2 3 4
Elçin Yahşi
06/03/2016 16:25
YORUMLAR




DİĞER HABERLER