Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Müge Turalı Pak: “Ekipçiyim, çünkü eski basketçiyim”

 

Gençlerde pes etmenin yanı sıra, bir an önce meşhur olma isteğinin yarattığı hayal kırıklığı da var mı?

O da var. Çabuk para kazanma, çabuk meşhur olma isteği de var.

Sizin 30 yıl emek vererek geldiğiniz yere ilk anda gelebileceğini düşünüyor, değil mi?

Maalesef. Onu da hep örnek veriyorum. Bu kadar çabuk sonuca varılan bir hayat yok. Her şeyi çok çabuk istiyorlar ve hızlı tüketiyorlar, halbuki biraz sabretmek, biraz üstünde oturup çalışmak lazım. İki satır yazınca bu oldu diye kendinizi ikna etmeyin, gidin sorun oldu mu, olmadı mı? Eleştirilere açık olun, kabul etmeyi öğrenin, tekrar çalışın, fizibilitesini tekrar yapın bunun da bir sürü yolu var, o yolları teker teker, tekrar tekrar deneyin. Ama haklısınız, yaşları gereği hızlı olmak istiyorlar “Ben yaptım oldu’’culuktan çıkmayı öğrenmeleri gerekiyor.

Derslerde bunun da altını çiziyorsunuz herhalde.

Evet, derdinizi tam olarak anlatmayı öğrenin diye defalarca vurguluyorum.”Bana hikayeleri 30 sayfa halinde getirirseniz, buna ayıracak vaktim olmayabilir.Ama getireceğiniz 10 satırda beni etkilerseniz, geri kalan 30 sayfayı okurum.” diyorum hep gençlere.

ÇOCUKLAR UMUTSUZ ÜLKEMİZDE, ONLARA UMUT VAAT ETMEK İÇİN DERSLERE GİDİYORUM

Peki siz böyle bir sertifika programının sektöre nasıl bir katkıda bulunmasını beklersiniz, istersiniz?

Valla biraz hayal kurdurmak istiyorum. Aslında çok üniversite, çok İletişim Fakültesi var şimdi. Bizim zamanımızda bir Marmara Üniversitesi bir de İstanbul Üniversitesi vardı. Şimdi şanslılar o anlamda. Bu tip sertifika programlarıyla, piyasadan duydukları isimlerle ders yapmaları gençlerin biraz daha farklı görüşlerle karşılaşmasına ve özgüvenlerini pekiştirmelerine sebep olabilir. Çocuklar umutsuz bizim ülkemizde. Biraz daha umutlanmaya, hayatın bir sürü sürprizi olduğunu farketmeye, kabullenmeye ihtiyaçları var. Hem eğlendirip hem dilim döndüğünce gerçekleri anlatmaya çalışıyorum.Çünkü umudu, hayal kurmayı kaybettiğinizde bizim işimizin oluru yok ne yazık ki.

Peki onlar, gençler sektöre ne kazandırabilir?

Çok şey kazandırabilir. Özellikle dijital dünyanın bu kadar büyüdüğü bir çağda bazılarından inanılmaz fikirler çıkıyor. O anlamda da seviyorum ders vermeyi. Bahçeşehir’de ders verdiğim dönemde birçok dijital fikir gelmişti. Bir iki tanesini de reklam verenlerle hayata geçirebildim.Çokça fikirleri olmasına rağmen paylaşacak ne mecra ne de insan bulabiliyorlar.Bu da pratik yapamamalarından kaynaklanıyor. Halbuki okuldaki son yıllarını çeşitli yerlerde çalışarak geçirebilseler, alanlarında bir sürü profesyonelle karşılaşma şansına sahip olacaklar. Ben bu konuda yayıncı ve yapımcı kuruluşların da kapılarını gençlere açmaları gerektiğini düşünüyorum. Gençlerden parlak içerik fikri çıkacağına inanıyorum. Aralarından senaryo yazan, program formatı oluşturan, dijitalle ilgili tasarım yapmış olanlar çıkıyor. Ve bunları görmek benim çok hoşuma gidiyor.

Siz sertifika programına katılmayı kabul ettiğinizde D Productions Genel Müdürü değildiniz daha ve tahmin ediyorum çok yoğunsunuz şimdi. Nasıl vakit ayıracaksınız sertifika programına?

Kendime ait tek gün olan Pazar günü dört saatimi vereceğim. Ben yorulmam bundan, bir de gençlerle konuşmayı, fikir alışverişini seviyorum.Ayrıca kariyerinde belli yerlere gelmiş insanların, böylelikle mesleğe borcunu ödediğine daha doğrusu ödemeleri gerektiğine inanıyorum.

1 2 3 4
Elçin Yahşi
06/03/2016 16:25
YORUMLAR




DİĞER HABERLER