Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Maral: Paketin ucunu açtık, bekliyoruz

DORUK ÖNAL

Adını Maral Koydum, Luna’ya Giden Yol

Uzun süredir beklenen Maral: En Güzel Hikâyem nihayet TV8’de başladı. Sosyal medyada #BirMucizeOlsa diyerek yola çıkan dizinin yolunun ilk bölüm itibariyle uzun olacağını söylemek mümkün. Bunda TV8’in tek dizisi olmasının yanı sıra, başarılı senaryo yazımı, çekimlerin kalitesi ve bence çok etkili müziklerin katkısı büyük olacak.

Maral’ın masal anlatıcılığıyla izlemeye başladık diziyi. İlk andan Hazal Kaya bizi büyülü bir dünyaya davet etti. Zarif, sevimli, sıcak bir anlatımı var Hazal Kaya’nın, buna bir de samimi tebessümü eklenince dizinin atmosferi en başından belli oldu. Duygusal ve romantik komedi tonlarında başlayan dizi yavaş yavaş entrika ve dramla harmanladı kendisini.

Luna adlı bir mekânda geçiyor dizimiz. Türkü Turan’ın canlandırdığı Arya karakteri karizmatik bir giriş yapıyor. Luna’nın müdürü, zengin kızı ancak hayattan beklentileri bambaşka. Hani zenginlik içerisinde mutlu olamamak dedikleri şey var ya onu yaşıyor. Sevdiği adamdan hamile ancak daha ilk dakikadan yiyor golü. Hep babasına kendisini kanıtlamak zorunda kalmış, istemediği sorumlulukları üstlenmiş. İş hayatına başarısız bir başlangıç yapıyor. Mağazadan yapılan siparişler birbirine karışmış, bu durum babasının utanmasına neden oluyor. Sevdiği erkek çocuğu istemez, babasından azar işitir! Bütün o karizmanın ardında yüzünü kaplayan siyah gözlüklerinin ardında kimsenin görmediği gözyaşlarıyla yaşıyor. Dayanma sınırı dediğimiz şey nedir? Evet, hikâyenin çok öncesini bilmiyoruz ama Arya’nın hüznünden anlıyoruz ki bu hayat çekilmez. İntihar edecek kadar kendisini kaybediyor Arya! Fakat Maral, iyi kalpli, duygu yüklü, çalışkan, sevgi dolu Maral kurtarıyor onu. Hayallerini anlatıyor, annesi ve babası öldükten sonra kendisini hatırlamasa da Arya’nın ona nasıl umut verdiğini anlatıyor bize ve ona…

İnsan bazen o kadar dibe düşmelidir ki, büyük bir sıçrama yapabilmek için kendisine alan yaratabilsin. Maral ailesini yitirdikten sonra tüm gücüyle Luna’ya sarılmış, orayı evi bellemiş. Bütün hayali bir gün orayı yönetebilmek olan ama bunun için acımasız hırslara sahip olmayan biri. Luna onun için “hayallerin gerçek olduğu yer...”

1 2 3 4 5

06/03/2015 12:52
YORUMLAR




DİĞER HABERLER