Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Küçük Gelin hiçbir yaraya derman olamıyor


.

Başa saralım: 8 Eylül 2013. Bir pazar akşamı, Küçük Gelin’in ilk bölümü Samanyolu TV’de yayınlanıyor. Dördüncü bölüm yayınlandığında dizinin yapımcılarını da hayretler içinde bırakarak, Güneşi Beklerken’i bile geçiyor reytinglerde.

.

Peki nedir konusu? Küçük gelin Zehra’nın çilesi sadece küçük gelin olmak değil, öncesi de var. Annesinin “istenmeyen” biriyle evliliğinden doğan “baş belası” bebek, bölgede savcı olarak görev yapan dedesi ve anneannesi tarafından “kendi gibi insanlarla büyür hem” diye bir yöre sakinine teslim ediliyor. Kızları, yani Zehra’nın annesi, bebeği öldü biliyor.

.

Hoop 13 yıl geçiyor, “saçaklı” Zehra koşturup oynarken abisi aşık olduğu kızı kaçırıyor, kız Kirman ailesinin kızı, töreye göre abisi de kız da öldürülecek. Yalvar, yakar, kıyamet; Kirman ailesinin reisi Nijun Ana insafa geliyor ve “Berdel!” diyor. Zehra, abisinin günahını çekecek ve daha 13’ünde Kirman ailesine gelin olacak.

.

Bu sırada Savcı Bey’in şehirli, alımlı kızı Melek öğretmen yöreye geri dönüyor. Biraz babasına inat, biraz çok eskiden yaşadığı yere bir minnet borcu… Elbette hemen Zehra’yla tanışıp kaynaşıyorlar. Ama ikinci ders gününde Zehra sınıftan hunharca koparılıp dayak yemeye götürülüyor. Zaten ertesi gün de nişan var. Melek, polisle nişanı basmak dahil her şeyi yapıyor ama Zehra’nın nüfus kağıdındaki yaşı büyütüldüğü için, evliliğe engel olamıyor. Bunları nereden biliyoruz? Çünkü ilk üç bölümü biz de izledik :) (Daha yeni ama, olsun.)

1 2 3 4 5

08/03/2015 15:06
YORUMLAR




DİĞER HABERLER