Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
İkimiz… belki de üçümüz...

Tam da annesinin Ömer’e Ömer’in de annesine anlattığı gibi bir aşkın… “Hayatta tutunacak başka duygular da var. Hayatı yaşamaya değer kılan. Aşk var mesela; her şeyin üzerinde…” “Öyle bir his ki o, hem kendini bulduğun, hem vazgeçtiğin kendinden… Hem içine su serpen hem de cayır cayır yakan…” Defne aşkına ihanet etmemek, Ömer’le yeni hayatını bir yalanın üzerine kurmamak için kendinden vazgeçti. Defne ne kadar Ömer’in içiyse, Ömer de Defne’nin o kadar içi çünkü… Defne için aşk demek Ömer demek! Peki, Ömer için?

Sözün özü ben Defne’nin en doğrusunu yaptığını düşünüyorum. Daha önce de yazmıştım. Bilmen gereken şeyin, zamanı geldiğinde sana bildirileceğine inanırım. Demek ki doğru zaman Defne ve Ömer için buymuş.

Peki, şimdi ne olacak? Aslında çok uzun zamandır bizi bu sorunun cevabına hazırladıklarını düşünüyorum. Yani resmin bütününe baktığımda bana hissettirdiklerinden bahsediyorum. Benim için, ne olacağının cevabı şimdi bölümlerden alıntılayacağım diyaloglarda saklı.

“Borçluyuz o yaşadıklarımıza Defne. Onlar sayesinde buradayız. Daha iyi tanıdık birbirimizi, daha çok sevdik. Kusurlarımızla…” Ömer Defne’yi en iyi tanıyan, Defne’nin onu ne kadar sevdiğini en iyi bilen kişi. Onun parayla ilgili hassasiyetini bilen, yalan söylediğinde yüzünün nasıl şekilden şekle girdiğinin en yakın tanığı. Yaşadıkları bütün zorlukları birlikte yaşadılar. O anlarda birbirlerine neler olduğunu, kalplerinin nasıl acıdığını, neler hissettiklerini yalnızca ikisi biliyor. Birbirlerini anlayacak yegâne insan yine birbirleri…

Defne, "Aşk korkusuz olmalı. Gözü arkada kalmamalı. Güvenebilmeli. Güveniyorum, ama emin olmak istedim," demişti. "Aşkta jandarma olmaz ya! Onun etrafındakileri ayıklamayacaksın oğlum. O seni seçecek! Her şeye rağmen... Herkese rağmen..." diyerek İso’da onu desteklemişti. Her şeye rağmen… Herkese rağmen… Kilit bu iki cümlede!

“Öyle doğru bir yerdeyim ki... Hiç olmadığım kadar. Bu gece hayatımın en mutlu gecesi olabilir.” Ömer, durduğu yerin doğruluğundan çok emin bence. Sizce?

Biz asıl cevabı sezon finalinde aldık aslında. Ömer’in her seferinde Defne’ye hatırlattığı şu cümleler her şeyin cevabı gibi geliyor bana. “Sonunda kapımızı kapatınca yine iki kişi kalacağız. İkili hayatımıza devam edeceğiz.” “Bütün bu kalabalık dağıldıktan sonra biz kalacağız. İkimiz…” Bu yazının başlığı da Ömer’in Defne’ye hep hatırlattığı bu cümlelerden çıktı zaten.

Ben Defne ve Ömer’in şu ana kadar yaşadıkları her şeyin arkasında duracaklarına inanıyorum. Bu aşk onların! Yudum yudum büyüttüler. Aşkları büyürken kendileri de büyüdüler ve bu işin içinden aşkla çıkacaklar. Yani 2=1 belki de 2=3

1 2 3
Seyda Yalvaç
30/06/2016 16:16
YORUMLAR




DİĞER HABERLER