Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
EMMY’leri kim kazanacak?

Bu sene ilk defa akademi sürprizlere ve yeniliklere açık olduğunu, gençlerin beğendiği dizileri kabul ettiğini ve televizyonun yeni oyun kurucularına sempatiyle baktığını gösterdi. 18 Eylül’deki ödül töreni bol sürprizli ve heyecanlı olacak. Bazı dallarda kazananlar şimdiden belli, bazı kategoriler ise bol çekişmeli geçecek. Emmy’lerde ana dallarda kimlerin kazanabileceğine dair bahis oynuyoruz, bakalım tutacak mı…

Game of Thrones
En iyi Drama

Emmy başından beri Downton Abbey’e bayılıyor, ama son sezonunda aday gösterilmesi biraz saygıdan olsa gerek. Better Call Saulun ilk sezonu hayranları mutlu etmek üzerine kuruluydu sanki, ikinci sezonda kendi ayakları üzerinde duran sağlam bir diziye dönüştü. Ama Emmy’le onurlandırılmadan önce biraz daha olgunlaşması gerekiyor sanki. House of Cards artık Netflix’in televizyonda gerçek bir oyun kurucu olduğunun tescili olarak aday listesinde duruyor; sembolik bir anlamı var. Akademi durmaksızın HoC’ı aday göstermeyi seviyor. Homeland de HBO’nun alternatifi olduğunu kanıtlamak için. Geriye kalıyor Game of Thrones (hemen herkesin favorisi) ve The Americans. Ödülü ikinci kez Game of Thrones’un alacağından kimse kuşku duymuyor ama The Americans’ın aday yapılması (hatta sıyrılsa keşke) büyük bir devrim akademi için. Yıllardır sessizce kendi kitlesini yaratan ve televizyonun en iyi dizi olduğu pek çoklarınca kabul edilen The Americans’ın bitmesine iki sezon kaldı. Belki bir sonraki seneye.

Tahmin: Game of Thrones

Yedek: Mr. Robot

Veep
En iyi komedi dizisi

Emmy’nin Modern Family takıntısı hala sürüyor, biri bana bu dizinin neden komik olduğunu anlatabilir mi? Ama bu senenin en sürprizli aday kategorisi bu olabilir. Silicon Valley’nin aday yapılması, muhteşem! Netflix bu sefer bir değil iki diziyle sahnede: Master of None ve Unbreakable Kimmy Schmidt. İkincisini son anda yayınlamaktan vazgeçen NBC şimdi kafasını duvarlara vuruyor mudur acaba? Amazon yarışta Transparent’la var ve HBO’nun son yıllarda yaptığı en iyi komedi Veep de onurlandırılmış. Bu sene en iyi sezonunu geçiren ama bir o kadar da kimsenin ilgilenmediği Girls görmezden gelinmiş. Yılın en sürprizli hit’i ve özellikle ırk ilişkilerinin siyahlara eşit haklar verildiğinden beri en tansiyonlu dönemine çıktığı günlerde Black-ish’in aday yapılması da akademi açısından epey devrimci. Black-ish yeteri kadar siyah olmadığı düşülen bir ailenin kendi ırkıyla ‘barışma’sı üzerine kurulu çok zeki bir dizi. Aradan sıyrılacak mı? Doğrusu benim gönlüm Master of None’da ve nedenlerini daha önce uzun uzadıya yazmıştım zaten. Yılın en sürprizli dizisi oldu. Yarış Veep’le MoN arasında geçecek; ben risk alarak Veep diyorum.

Tahmin: Veep

Yedek: Master of None

The People v. O.J. Simpson: American Crime StoryEn iyi mini dizi

Ryan Murphy’nin O.J.Simpson’ın hikayesini üzerinden 25 sene sonra anlattığı dizinin ilk bölümü yayınlandığında bu seneki Emmy’leri kimin kazanacağı belli olmuştu. Nitekim yıldızlar geçidi kadrosuyla oyunculuk dallarında da ödülleri silip süpürecek American Crime Story. Adı benzese de içeriğinin alakası olmayan ve Ekranella’nın favorisi American Crime’ın başarısı da taçlandırıldı bu sene ödüllerde. Yılın bir diğer önemli mini dizisi The Night Manager’ın ve yıllar sonra yeniden yapılan Roots’un es geçilmesi imkansızdı zaten. Fargo derinden gelerek kendine yer etti ve prestij dizisi oldu bile. En zor kategorilerden biri belki de bu; mini dizi açısından zengin bir sene geçirdik. Hatta televizyonun geleceğinin mini diziler olduğu bile konuşuluyor: Bizde iki saatlik dizilerden yakınıyor ya oyuncular ve yazarlar, ABD’de de 22-23 bölüm süren dizilerin zorluğundan bahsediyorlar. Beş ya da 10 bölümlük mini dizilerin yıldızı yükseliyor ve American Crime Story’de olduğu gibi pek çok sinema oyuncusu da televizyonda bu sayede yer almaktan çekinmiyor.

Tahmin: The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Yedek: Fargo

1 2
Oray Eğin
15/07/2016 13:54
YORUMLAR




DİĞER HABERLER