Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
EMMY’leri kim kazanacak?

Rami MalekEn iyi erkek oyuncu (Drama)

Kevin Spacey’nin gözü hiçbir şeyi görmeyen Başkan rolü ilk bakışta kesin favori gibi gözüküyor. Spacey hem popülerliği hem de oyunculuğuyla ekrandaki rakiplerine fark atıyor ve bu kategoride de pek denk rakibi yok. Liev Schreiber, Kyle Chandler kuşkusuz çok iyi oyuncular ama dizileri House of Cards kadar popüler değil. The Americans’ın rüzgarından Matthew Rhys kendisine ödül koparabilir mi? Emmy’ler USA Network’ün mini dizisi Mr. Robot’u görmezden gelseydi belki. Ama Rami Malek önce Altın Küre alarak büyük bir çıkış yaptı ve ödül çevrelerinde kendine yer açtı. Bunu bir Emmy’le sürdürmeyeceği ne malum?  

Tahmin: Rami Malek

Yedek: Kevin Spacey

Tatiana MaslanyEn iyi kadın oyuncu (Drama)

Geçen sene Viola Davis’in aldığı ödülü bu sene Empire’ın kraliçesi Taraji P. Henson kazanacak mı? İlk sezonunda televizyonun bütün ezberlerini sarsan ve ikinci bölümünden sonra da izleyicisi düşmek yerine artan Empire eski gücünde mi? Ne yazık ki değil. Dizinin ikinci sezonu biraz yalapşap havasındaydı ve bu rating’lere de hemen yansıdı. Ama Taraji P. Henson popülerliğini sürdürüyor, Altın Küre’yi de o kucaklamıştı. Bu senenin sürprizi Julianna Marguiles’in The Good Wife’ın son sezonunda aday yapılmaması oldu. Keri Russell’a bahisler pek şans tanımıyor, Claire Danes de başarısı akademi tarafından fark edildiği için aday yapılmış gibi. Robin Wright tek başına House of Cards’ın lokomotifi oldu ve dizinin seyrini değiştirdi; Kevin Spacey için değil kendisi için izlettiriyor. Ama geçen sene de aday yapılan ve ödül verilmeyen Orphan Black’tan Tatiana Maslany bu sene ödülü alacak gibi.

Tahmin: Tatiana Maslany

Yedek: Robin Wright

William H. MacyEn iyi erkek oyuncu (Komedi)

Bir Amerikan kahramanı ve erkek figürü olarak ün yapıp şimdi hayatını kadın olarak yaşamayı tercih eden Caitlyn Jenner sayesinde transseksüelliği geniş kitlelerin öğrendiği ABD’de Transparent’ta adeta geleceği gören Jeffrey Tambor’ın şansı ne kadar? Ya da siyah konularını Black-ish’le anaakıma taşıyan Anthony Anderson’ın? Bu iki isim ‘farkındayız’ diye aday yapılmış gibi duruyor, hakları elbette. Altın Küre’nin favorisiydi Tambor ama kazanamadı. Silicon Valley’den Thomas Middleditch de akademinin yeniliğe kapalı olmadığını kanıtlıyor. Oscar’lar Emmy’den pek çok şey öğrenebilir işte. Will Forte’nin kıymeti sonradan anlaşılan The Last Man on Earth’ü aktöre ödül getirecek kadar popüler mi? Geriye Aziz Ansari kalıyor. Altın Küreler’de ödülü Jeffrey Tambor’a kaybedeceğinden emindi Ansari, ama aradan Emmy’lere aday olmayan Gael Garcia Bernal sıyrıldı. Aziz Ansari başarılı oldu ama Aziz Ansari rolünü oynadı diye oyunculukta başarılı olduğunu söylenebilir mi? Tartışma bu işte.

Tahmin: William H. Macy

Yedek: Aziz Ansari

 Julia Louis-DreyfusEn iyi kadın oyuncu (Komedi)

Herkes kenara çekilsin ve Julia Louis-Dreyfus bu ödülü alsın. Seinfeld’den hala milyonlarca dolar kazanmaya devam eden, ayrıca çok varlıklı bir ailenin ferdi olan Louis-Dreyfus neden hala çalışır? Çünkü iyi bir şeyler vereceğini düşündüğünden. Nitekim Veep bir başyapıt ve yazarlar odasında fuck’ın ne kadar yaratıcı kullanılacağına dair bir yarış yaşanıyor. Ekranda en iyi küfür ve hakaret eden kadın da Julia Louis-Dreyfus, e daha ne olsun? Amy Schumer ise pek beğeniliyor; tam olarak komik bulamıyorum ama kadınlar komik olmaz önyargısını yıktığı için biraz fazla abartılıyor sanki. Komedi dizisi de, çok alkışlanan Trainwreck filmi de doğrusu vasattı. Kimmy Schmidt rolündeki Ellie Kemper çok tatlı ama bu rolde pek şansı yok. Laurie Metcalf’in de. Aşırı cool Tracee Ellis Ross’un ise hakkı, çünkü karizması ve ruhuyla Black-ish’e can veriyor. Sorun şu: Louis-Dreyfus da, bu ay Vogue kapağındaki Schumer’in de ödüle ihtiyacı yok. Ama Ross kazanarak dizisine de kendisine de çıta atlatabilir. Aday yapılmakla mı kalacak, yoksa ödüllendirilecek mi? Göreceğiz. Lili Tomlin ise: Hep en iyi zaten.

Tahmin: Julia Louis-Dreyfus

Yedek: Amy Schumer

 

Courtney B. Vance

En iyi erkek oyuncu (TV filmi ya da mini dizi)

Cuba Gooding Jr. çok abartılı bir oyuncu ve O.J. Simpson’ı biraz aptal biriymiş gibi canlandırdı. Halbuki Made in America belgeselinde eski futbol yıldızının ne kadar zeki olduğu, hatta kendi savunma ekibinin mimarı ve beyni olduğunu bile anladık. O.J. de beğenmemişti Cuba Gooding’i, kafası yeteri kadar büyük değil diye. Aday yapıldı ama en büyük rakibi yine American Crime Story’den Courtney B. Vance. YouTube’dan rahmetli Johnny Cochran’ın videolarına bakın, sonra da Vance’in oyununa. Benzerlik inanılmaz. Gerçekten yaşıyor gibi. Taylor Swift’in yeni aşkı Tom Hiddleston’ın yeni Bond olacağı konuşuluyordu ve The Night Manager onun prova filmi gibiydi. Gerçekten Bond olmayı hak eden Idris Elba’yla bu alanda da yarışıyor, ama bu sene ödül Amerika kıtasında kalacak galiba. Benedict Cumberbatch’e rağmen. Çünkü Vance’in en güçlü rakibi yine gerçek bir insanı canlandıran ve ne yaparsa yapsın çok iyi yapan Bryan Cranston. All the Way’de önce tiyatro sahnesinde oynadığı Başkan Johnson rolünü HBO filmine taşıdı ve favori. Ben ise gönlümün tahminine yer vereceğim.

Tahmin: Courtney B. Vance

Yedek: Bryan Cranston

Sarah PaulsonEn iyi kadın oyuncu (TV filmi ya da mini dizi)

90’larda bütün Amerika televizyondan O.J. davasını izlerken savcı Marcia Clark üç değişik saç modeli ve paramparça özel hayatıyla insanların nefret objesiydi. Sarah Paulson onu bugün bile eleştirenlere çok kızıyor; American Crime Story’deki Marcia Clark oyunu hem kompleks, hem sempatik, hem de sinir bozucu derecede aslına yakındı. “Marcia Marcia Marcia” isimli bölümle ödülü hak ediyor. Ama Kerry Washington da yılın diğer iddialı yapımı Confirmation’da kadın hakları konusunda önemli bir devrimi istemeden başlatan Anita Hill rolünde çok etkileyici. Washington yapımcısı olduğu bu dizinin başarısı için her şeyi yapacak, lobi de dahil. Fargo’da Kirsten Dunst, American Crime’da Felicity Huffman, Lady Day at Emerson’s Bar & Grill’de Audra McDonald, yine American Crime’da Lili Taylor da kuşkusuz iyi oyuncular ama bu kategorinin kazananı Ryan Murphy’nin her yapımda şekilden şekle soktuğu Sarah Paulson.

Tahmin: Sarah Paulson

Yedek: Kerry Washington

1 2
Oray Eğin
15/07/2016 13:54
YORUMLAR




DİĞER HABERLER