Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Eleştirmenlerin Seçimini eleştirmek de tabii ki bizim işimiz!

Amy Shumer.

BİNNAZ SAKTANBER:

Drone’la başladı ama bizi kesmez drone falan

Criticis Choice Awards bir drone tarafından çekilen kırmızı halı görüntüleriyle başladı. Ödül törenleri tarihinde bir ilk olan bu durum bayağı tantana kopardı, ancak memleketimizde dronelar çoktan bakkaldan sigara almaya gönderilen sepet muamelesi görmeye başladığından beni pek etkilediğini söyleyemeyeceğim.

Gelelim ödüllerin etkileyici kısımlarına: Sivil haklar mücadelesinin okyanus ötesinde belki de son fethedilmeyen cephesi trans bireyler, bu sene televizyon ekranında çokça yer buldu. Önyargıları kırmada, farkındalık yaratmada televizyonun gücü halen büyük. O yüzden Transparent’daki muhteşem baba protresiyle En iyi Erkek Drama Oyuncusu ödülünü kapan Jeffrey Tambor hem ödülü hem kalplerin birinciliğini hak etti. En İyi Komedi Kadın Oyuncu ödülünü kapan Amy Schumer ise şu anda televizyonda izleyecebileceğiniz en komik, en feminist ve en cesaretli şovun sahibi. Kendisi tören esnasında Critics Choice’dan da prestijli bir Peabody Awards almakla ve sahnede Tina Fey’le öpüşmekle meşguldu, o yüzden kabul konuşmasını göremedik ama ziyanı yok, Amy’yi bu sene bütün ödül törenlerinde başrolde göreceğimize eminim zira erkekler klubüyle işimiz daha bitmedi: “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”. T.J. Miller’ın Silicon Valley’deki Erlich Bachman rolüyle En İyi Komedi Yardımcı Erkek ödülünü almasına da aşırı sevindim. Miller, Silicon Valley’nin Ari Gold’u, komedi merkez üssü ve her şeyi çünkü. Aferin kuzum.

Ödüllerin asap bozucu kısımlarına gelince: Broad City’nin ödül alamaması, Amy Schumer’a ödül veren eleştirmenlerin nasıl olup da gezegenin en seksist ve “dick” adamlarından biri, Seth MacFarlane’e “Genius” ödülü verdiklerini hafsalamın almaması, ve son olarak En İyi Reality Şov yarışında Master Chef Junior’ın hakkının çatır çatır yenmesi. Türkiye’de de gösterilen bu şovu lütfen izleyin, sekiz yaşında çocukların yaptıkları, en lükso lokantada menüye rahatça girebilecek kalitedeki yemeklere, disiplinlerine ve bir ağızdan büyük bir ciddiyetle “Yes, CHEF!” diye bağırmalarına bir bakın, sonra da bu bıdık ahçılara ödül vermeyen şapşal eleştirmenlere domatesleri fırlatın.

 



1 2 3 4

01/06/2015 20:24
YORUMLAR




DİĞER HABERLER