Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Çiftliğimiz çok egzotik, gelsenize

Hep gözlerini kaçıran nazlı, fedakar ve itaatkar Berivan’ın nadir olarak kameraya baktığı anlardan biri.

Berivan (2002)

Aksoylu Ferhat Ağa (Emre Kınay) ile Çınaroğlu Kudret Ağa (Aytaç Arman) Mardin’de birbirine düşman iki aşiretin temsilcileridir. Kudret Ağa, Ferhat Ağa'yı bir tetikçiye öldürtmeyi planlamaktadır. Tetikçi (Yaşar Mirzallı) Ferhat Ağa'yı vurur ancak ağa ölmeyince uçurumdan nehre atarlar. Berivan (Sibel Can) onu bulur ve evine götürür. Herkesin öldüğünü sandığı Ferhat Ağa'yı Berivan ve ailesi hayata döndürür. Ferhat Ağa Berivanların evinde kalınca aralarında bir yakınlaşma başlar ancak aşiretin ve törenin katı kuralları vardır.

Berivan, kendi arzularını geri planda tutan fedakâr bir kadını temsil ediyor. Diğer karakterler toprak tonlarında neredeyse görünmez olarak giyinirken Berivan, her zaman turkuaz, pembe gibi canlı parlak renklerle giyiniyor ve ön planda; zaten dizinin yarısı onun close up'larıyla dolu. Bununla birlikte, ne zaman biri vurulması gerekse ortaya atlayıp "Önce beni vurun," diyor.

İstanbul, burada parıltılı ve ışıklı bir yer olarak; kırsaldan gelenleri bitiren, eriten kötülüğün kol gezdiği, yalnızlık ve yabancılaşmaya neden olan, ahlaki değerlerin yıprandığı, hatta herkesin kan davasını bırakıp birleşmesi gereken bir şehir olarak portre edilmiş.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Defne Akman
29/06/2014 22:20
YORUMLAR




DİĞER HABERLER