Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Altın Küre 2016: Trendler, Sürprizler, Göz Ardı Edilenler

Göz Ardı Edilenler

2007-2008-2009’da üç kere üst üste kazanan, bir daha da esamisi okunmayan Mad Men bu sefer adaylık alamadı En İyi Dizi kategorisinde. Tek aday Jon Hamm. Bunların hepsine eyvallah da ben bazen Elisabeth Moss’un daha ne yapmış olması gerektiğini hiç anlamıyorum.

Tarantino’nun yeni filmi Hateful Eight’le ilgili garip bir durum söz konusu. Film her şeyden önce üç saat ve şiddet dozu aşırı yüksek, bunlarda sıkıntı yok, en azından HFPA için sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Yalnız malum, ödül sezonunda aday filmler, oy verenler DVD gönderir filmi izlemesi için. Malum ortamlara düşen sağında solunda “award screening only,” yazılı filmler bunlardır esasen. Tarantino, kimseye DVD göndermemiş gelin salonda izleyin demiş. En İyi Yönetmen ve En İyi film dallarında adaylık alamaması bunla alakalı olabilir.

Torrent’e niye malum ortamlar diyoruz hayatım boyunca anlamayacağım.

Son üç senedir Altın Küre ödül töreninin sunucusu, Amerikalıların sevgilisi, dünyanın en komik insanlarından biri, sunuculuk yeri nasıl dolar diye aylarca tartışılan, tonlarca sayfa yazı yazılan Tina Fey’in dizisi The Unbreakable Kimmy Schmidt’in Altın Küre’ye aday olmaması çok garip.

The Unbreakable Kimmy Schmidt’in aday olamaması bir yana, Tina Fey’in diğer yarısı ve yine üç senedir Altın Küre ev sahibi Amy Poehler’a veda etme fırsatı da tanımadı HFPA. En İyi Kadın Oyuncu kategorisiyle ilgili çok garip bir not: Son 20 yıla her şekilde damgasını vuran Julia-Louis-Dreyfus’ın 1994’ten (Seinfeld) bu yana Altın Küre kazanmışlığı yok.

Yani tamam Emmy gibi tekrara düşmeyin dedik ama ilk kez aday olanların sayısı inanılmaz. Sıralı tam liste: Caitriona Balfe, Eva Green, Taraji P. Henson, Rami Malek, Wagner Moura, Bob Odenkirk, Rachel Bloom, Aziz Ansari, Gael García Bernal, Lady Gaga, Sarah Hay, Mark Rylance, Maura Tierney, Judith Light, Tobias Menzies, Ben Mendelsohn, Christian Slater. Göz ardı edilenleri siz düşünün.

Eva Green’in adaylığına sevindim sevinmesine de kategorinin cılızlığından göz ardı edilen sayısı da fazla: Claire Danes, Julianna Margulies, Kerry Washington,  Ruth Wilson, vs. Hiçbirine bayıldığımdan değil de işte.

Dünyanın en komik 3 şeyinden biri: Altın Küre’yi yayınlayacak olan NBC, tarihinde ilk kez adaylık alamadı.

The Revenant En İyi Film, En İyi Yönetmen En İyi Aktör dahil 4 adaylık kazandı. Leo, kategorinin favorisi; üstelik ilk Oscar’ına doğru gidiyor. Ancak en az Leo kadar olumlu eleştiri alan Tom Hardy’nin bir ödül törenini daha boş geçecek olması Oscar şansının da tükenmek üzere olduğunu anlatıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 2 3
Aras Bayram
10/12/2015 22:35
YORUMLAR




DİĞER HABERLER