Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Altın Küre 2016: Trendler, Sürprizler, Göz Ardı Edilenler

 

Sürprizler

Mad Max: Fury Road vizyona gireli 7 ayı geçiyor. İzledik, pek sevdik; aman ne güzel aksiyon dedik cinsiyet rollerinin içinden geçmiş helal olsun dedik, her ne kadar senin benim yaptığımız Yılın En İyi Filmleri listelerinde yer bulacak olsa da işin buraya geleceğini hiçbirimiz tahmin etmemiştik herhalde. Evet, hem Altın Küre hem Oscar çok çok uzak ihtimaller ama sevinmek için sevmedik. Oscar adaylığına yürüyor film bildiğin.

Altın Küre’nin en komik tarafı da Drama-Komedi/Müzikal diye ayırdığı dalların Komedi/Müzikal kısmındaki garip tercihleri. O değil de The Martian’da ne güldük ne eğlendik be. Yoksa dans mı etmiştik? Sanırım ABD’lilerin Matt Damon’ı kurtarma çilesinin bir türlü bitmemiş olması HFPA’e komik gelmiş.

Müzikal/Komedi demişken gerçek bir müzikal komedi var karşımızda: Crazy Ex-Girlfriend ve dizinin başrol oyuncusu Rachel Bloom. Diziyi izlediğinizi zannetmiyorum, ben de çok izlemedim ancak Altın Küre’nin en güzel olduğu yer burası, Rachel Bloom hak ediyor adaylığı.

Bu tamamen kişisel: Amerikan Futbol Ligi NFL’deki oyuncuların korkunç kafa darbelerinden kaynaklanan travmalarını masaya yatıran Concussion’ın başrol oyuncusu Will Smith’in aday olmasına sevindim. Kariyerinin ilk dönemini kusursuz film tercihleriyle geçiren, sonra enteresan bir bataklığa saplanan Will Smith’in (After Earth, Focus) geri dönüş performansı olabilir.

Lady Gaga’nın AHS ile aday olması sadece televizyon çerçevesinde düşündüğümüzde elbette sürpriz. Tamam rolüne uyuyor, iyi de iş çıkarıyor. Peki ödüllük mü? Değil. Ancak şurası kesin: HFPA’nın Lady Gaga gibi bir süperstarı Altın Küre ödül töreninde görmek istemesi hiç de sürpriz değil.

Süperstar demişken enteresan bir şey oldu aslında. 10 tane Altın Küre adaylığı bulunan, insanlık tarihinin en kötü filmlerinden Tourist’le bile aday olan Johnny Depp, Black Mass’te olumlu karşılanan performansıyla aday olamadı. Altın Küre bir insan olsa annesi Lady Gaga, babası Johnny Depp olurdu halbuki.

Scream Queens tam bir post modern komedi, teen slasher’larla dalga geçmek dünyanın en orijinal fikri değil ama Scream Queens gibi dalga geçmek büyük başarı. Kendini hiç ciddiye almayan, en ufak bir geleneksel dizi kodunu içinde barındırmayan, tam tersi, klişelerden kaçmak için büyük çaba gösteren dizinin en sağlam oyuncusu Jamie Lee Curtis’in adaylığına pek bir sevindim. Beyinsiz bir öğrencisiyle seviştikten sonra Aynanın karşısına geçip Scream Queens’te oynamasını kastederek “I’ve done worse.” (Daha kötüsünü de yapmıştım.) demesi bile yeterliydi adaylık için.

1 2 3
Aras Bayram
10/12/2015 22:35
YORUMLAR




DİĞER HABERLER